Kad ir runa par medus mēnesi, skaidrs, ka gandrīz visiem pāriem šajā laikā sekss ir prioritāte. Taču pēc daudziem kopdzīves gadiem šis tas šajā frontē var mainīties…  Seksologi ir sastādījuši sarakstu ar sešiem punktiem, pēc kuriem var noteikt, vai jums un jūsu partnerim gultā viss ir kārtībā:

1.Abi partneri jūtas apmierināti

Ja abi partneri ir apmierināti ar to, kādas ir viņu seksuālās attiecības, izjūt sevi kā pievilcīgi un iekārojami, tā ir ļoti laba zīme. Pat, ja jums sen nav bijis seksa, vai viens no partneriem nav bijis noskaņots nodarboties ar mīlestību, tas tomēr neatspoguļojas uz jūsu seksuālajām attiecībām negatīvi. Atslēgvārds šajā ir cits – neskatoties uz apstākļiem un situācijām, jums ir saglabājusies vēlme nodarboties ar seksu ar savu partneri, tieši un atklāti, bez mājieniem. Un bez apvainojumiem atteikuma gadījumā.

milestiba1

2. Sekss ir jūsu abu prioritāte

Ja jums ir bērni, jūs dienām ilgi pazūdat darbā, jums ir citas lietas, kas pieprasa jūsu dārgo laiku – sekss tik un tā paliek jūsu abu prioritāte. Pat laika trūkumā pārim, kas rūpējas par savu seksuālo dzīvi, vienmēr atrodas pusstunda, lai vienu – divas reizes nedēļā veltītu savām intīmajām attiecībām.

3. Starp jums ir cieša emocionālā saikne

Cieša emocionālā saikne pozitīvi atspoguļojas uz seksuālo dzīvi – jo tuvāki viens otram jūs esat, jo vairāk uzticaties viens otram un jo vairāk vēlaties būt kopā gan emocionāli, gan, protams, arī fiziski.

milestiba3

4. Orgasms

Šis ir ļoti svarīgs aspekts pāra harmoniskām attiecībām. Ja kāds no partneriem vairs negūst baudu no seksu, tas var novest pie pilnīgas atteikšanās no tuvības, un tā rezultātā var pat izjukt jūsu attiecības. 

5. Seksuālajā dzīvē nav ilgu pārtraukumu

Centieties nepieļaut to, ka jūsu seksuālajās attiecībās notiktu ilgstoši pārtraukumi (seksa nav bijis vairāk nekā nedēļu). Lai no tā izvairītos, vienam no partneriem ir jāizrāda iniciatīva, un vēlams, ka tā nenāktu visu laiku no viena partnera, bet šīs lomas mainītos.

milestiba2

6. Jūs nodarbojaties ar masturbāciju

Pašapmierināšanās nāk par labu abiem partneriem, un ar to var nodarboties kā kopā, tā arī atsevišķi. Sievietēm tas ir lielisks veids iepazīt savu ķermeni, bet vīriešiem – “nolaist tvaiku”, ja to pieprasa situācija. Galu galā – ne vienmēr atrodas laiks seksam, bet ar savu seksuālo “pārslodzi” kaut kas ir jādara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saistītās tēmas: 6 iemesliattiecībassekss

youtube icon
Abonēt youtube