Šodien sāksies kinofestivāls “Baltijas pērle”.

Festivāls norisināsies līdz 27. septembrim.

Festivāla direktore Marina Ļipčenko augustā preses konferencē stāstīja, ka festivālā tiks rādīts viss, kas tika ieplānots, bet ne viss, ko vēl būtu gribējies izrādīt. Šogad programma ir palielināta par divām filmām, kā arī vēl tiek gaidīts apstiprinājums par divām papildu filmām. Tāpat festivāls šogad pieminēs dižo aktrisi Merilinu Monro, kurai šogad apritētu 90 gadi, turklāt, pēc festivāla direktores domām, festivālā tiks izrādīta viena no labākajām viņas filmām – “Mīlēsimies”.

Viņa piebilda, ka dažas filmas tiks izrādītas tikai vienā seansā. Turklāt Ļipčenko izteicās, ka, lai arī filmu izrādīšanas tiesību iegāde kopumā kļuvusi dārgāka, cenas biļetēm uz seansiem nav kāpinātas.

Kinokritiķe Daira Āboliņa sacīja, ka rudens būs festivālu “feijerverks”. Izsakoties par “Baltijas pērles” programmu, kinokritiķe uzteica Ļipčenko drosmi izrādīt filmas, kas ir “tieši kinofestivālu produkts”. Viņa pievērsa uzmanību trim filmām, piemēram, filmai, kurai “aplaudēja un svilpa” Kannu festivālā – “Es, Daniels Bleiks”.

Viņa izcēla arī filmu “Svelmainais līcis”. “Tas, ko režisors dara šajā filmā, nav vārdos aprakstāms,” viņa sacīja, norādot, ka filma veidota burleska gaumē un tas ir “ekstrēms un unikāls piedzīvojums”.

Āboliņa norādīja arī uz režisora Kirila Serebreņņikova filmu “Māceklis”, kas stāsta par kristietību. Viņa uzsvēra, ka tā ir ļoti spēcīga filma.

Biļetes uz kinofestivālu iepriekšpārdošanā var iegādāties “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, kā arī kinoteātra “Splendid Palace” kasēs.

Informācija par filmām pieejama festivāla mājaslapā.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BaltijasPērleFinofestivālsSplendidPalae

youtube icon
Abonēt youtube