Šo īpaši gardo un vienkāršo itāļu siera bumbu receptei nepieciešamas vien pāris minūtes tava laika, rauga mīkla, siers un salami desa.

Sastāvdaļas

  • 450 grami rauga mīklas
  • 170 grami mocarella siera
  • 16 šķēles salami (16 siera bumbām)*
  • 1-2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/4 glāzes parmezana siera
  • 1/4 glāzes itāļu garšvielu (vai citas garšvielas pēc izvēles)

Līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsē cepeškrāsni. Sagatavo pannu, kurā kārtosi bumbiņas, ieklāj cepamo papīru.

1. Paņem rauga mīklu, to izrullē uz izveido 16 apaļus mīklas plācenīšus, kuros iekšā kārtosi sieru un salami desu.

2. Kubiņos sagriez mocarella sieru, šķēlēs sagriez arī salami desu.

3. Sagriezto sieru un desu ieliec mīklā, mīklu aizver ciet un izveido kārtīgu bumbiņu, uzmanies, lai siers un desa nav pārāk daudz, citādāk mīkla vērsies vaļā un no bumbiņas nebūs ne miņas.

4. Ar olīveļļu apsmērē vienu bumbiņas pusi, apsmērēto pusi iemērc sagatavotajās garšvielās un apber ar parmezānas sieru.

5. Izkārto bumbiņas uz pannas un liec krāsnī. Cep apmēram 10 līdz 15 minūtes, līdz bumbiņas kļūst brūnas.

Gatavs! Labu apetīti!

* Pildījumam var izvēlēties cik vien daudz siera un desas vēlies, viss ir paša rokās. Tāpat vari pievienot ķiplokus, tomātu mērci. Izpaudies!

Avots: selfproclaimedfoodie

Saistītās tēmas: garšīgimocarellareceptesalamisiera bumbas

youtube icon
Abonēt youtube