Lai varētu nodrošināt pilnu programmas realizāciju un pedagogi saņemtu pilnu algu, skolās jābūt noteiktam skaitam izglītojamo – šobrīd apmēram 80 skolās šis skaits neatbilst vēlamajam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Ministrs uzsvēra, ka tas gan nenozīmē, ka šīs skolas ir jāslēdz. Tām ir jādomā, kur notiek apvienošana, kur kādu filiāļu veidošana, kur statusa mainīšana un līdzīgi, norādīja ministrs.

Šadurskis arī skaidroja, ka lauku skolām un skolām pilsētās prasības ir atšķirīgas.

Jau ziņots, ka ministrs septembra sākumā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā norādīja, ka Rīgā optimālajam skolēnu skaitam vidusskolā jābūt ap 800 skolēniem. Tas nozīmē, ka vidusskolas pamatskolas posmā katrā klasē būtu trīs paralēlklases, bet 10.-12. klasē – divas paralēlklases.

Ministrs teica, ka šādā skolā pedagogi varēs nopelnīt līdz 1000 eiro mēnešalgu nepārstrādājoties. Šadurskis pauda, ka pie pašreizējā bērnu skaita Rīgas vidusskolās pedagogi caurmērā nopelna 500-650 eiro, līdz ar to, sakārtojot skolu tīklu, algas pieaugums var būt arī 200 eiro.

Pamatskolā Rīgā būtu jābūt ap 575 skolēniem – tādējādi izglītības iestādē pedagogs varētu nopelnīt 800 eiro par likmi, skaidroja ministrs. Šādā skolā 1.-5. klasē būtu jābūt trim paralēlklasēm, bet 6.-9. klasē – divām paralēlklasēm.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (V) savukārt, reaģējot uz ministra aicinājumu, biedēja ar to, ka ministrs aicinot slēgt 48 Rīgas vidusskolas, kurās mācās mazāk nekā 800 skolēnu.

Informācija un foto: BNS

Saistītās tēmas: reorganizācijaŠadurskisskolasUšakovs

youtube icon
Abonēt youtube