Valsts policijas aizturētais seksuālais varmāka uz ielas uzbrucis kopumā vismaz trim sievietēm, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Aizturētais ir 31 gadu vecs, labi situēts, agrāk nav nonācis policijas redzeslokā par nevienu likumpārkāpumu. Sievietēm viņš uzbrucis gaišā dienas laikā, un visi uzbrukumi notikuši Ķengaragā, lai gan varmāka šajā mikrorajonā nav dzīvojis.

Iespējams, upuru skaits ir lielāks, jo sievietes varmākas uzbrukumus varētu būt noturējušas par huligānismu, kura dēļ nav vērts traucēt policiju. Sozinovs aicina iespējamās cietušās atsaukties un zvanīt uz policiju, jo tas palīdzētu arī likumsargiem iegūt skaidrāku priekšstatu par uzbrucēja motīviem.

Pirmais uzbrukums noticis 22.augustā, kad vīrietis sievietei pielavījies un pēkšņi viņu apgrābstījis. Pēc trīs dienām citai sievietei viņš plēsis nost drēbes, savukārt 12.septembrī policijā vērsusies sieviete, ar kuru vīrietis jau bija veicis netiklas darbības.

Līdz ar to policija secināja, ka varmāka savos uzbrukumos progresē, tāpēc tika izvērsti aktīvi meklēšanas pasākumi, līdz 14.septembrī ļaundari izdevās aizturēt. Lai aizturētu noziedznieku, policija norīkoja pat slēptas patruļas, kurās iesaistīja arī daiļā dzimuma policistes.

Cietušās sievietes ir 26 līdz 30 gadus vecas. Pateicoties tam, ka sievietes asi reaģēja, varmāka acīmredzot savas darbības nevērsa vēl plašāk, norādīja Sozinovs.

Policija aizturētajam vīrietim lūgs veikt psihiatrisko ekspertīzi, taču šobrīd zināms, ka vīrietis upurus izvēlējās nejauši. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību, un viņam draud līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

“Kas notika cilvēkam galvā, nav šobrīd skaidrs, protams, ekspertīze ir nozīmēta, lai noskaidrotu, vai viņš ir vesels. Ja noķer vienu, nenozīmē, ka neparādīsies nākamais. Iedomājieties, vīrietim 31 gads, pirms tam neviena likumpārkāpuma un klikšķis vai kas notiek galvā un viņš sāk šādi rīkoties,” pauda Sozinovs.

Lai arī upuri bija pieaugušas sievietes, policija vēlreiz aicina vecākus padomāt par bērnu drošību ne tikai uz ielas, bet arī sekot, kā atvase uzvedas internetā.

BNS jau ziņoja, ka Kriminālpolicija aizturējusi vīrieti aizdomās par vairākiem Rīgā uz ielas izdarītiem seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm. Saistībā ar šiem uzbrukumiem ir sākti kriminālprocesi par seksuālo vardarbību.

Informācija: BNS

Foto: Valsts policija

Saistītās tēmas: aizturētsPolicijauzbrucisvarmāka

youtube icon
Abonēt youtube