Amerikas starptautiskās izglītības padomes vārdā ASV vēstniecība Latvijā aicina vidusskolēnus, kas atbilst programmas prasībām, pavadīt mācību gadu ASV “Nākotnes līderu apmaiņas (Flex) programmas” ietvaros.

Kā informēja vēstniecībā, “Flex” ir pilnībā apmaksāta vidusskolēnu apmaiņas programma uz ASV viena mācību gada ietvaros, kuru 1992.gadā izveidoja ASV Kongress.

Stipendijas saņēmēji pavadīs mācību gadu, dzīvojot amerikāņu viesģimenē un mācoties ASV vidusskolā. Piedalīties konkursā tiek aicināti arī skolēni ar invaliditāti – katru gadu uz ASV dodas ap 20 skolēnu ar invaliditāti.

Līdzšinējo 24 gadu laikā ASV Valsts departamenta finansētā programma ir nodrošinājusi stipendijas vairāk nekā 24 000 vidusskolēnu no Eiropas, Eirāzijas un Vidusāzijas.

Konkursam var pieteikties skolēni ar Latvijas pilsonību, kuri šobrīd mācās 9. vai 10.klasē un ir dzimuši laika posmā no 1999.gada 15.jūlija līdz 2002.gada 15.jūlijam. Skolēniem skolā ir jāapgūst angļu valoda, viņiem jābūt tiesīgiem saņemt ASV vīzu un skolēni pēdējo piecu gadu laikā ASV nedrīkst būt pavadījuši ilgāk par trim mēnešiem.

Kandidātu izvērtēšanu, atlasi, informatīvos pasākumus un ceļojuma dokumentus “Flex” programmas ietvaros organizē Amerikas starptautiskās izglītības padome, kas uzrauga vairāk nekā 30 apmācību un apmaiņas programmas, ieskaitot vairākas ASV valdības programmas vidusskolēniem, studentiem, skolotājiem un profesoriem.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas: apmaiņasASVProgrammavidusskolas

youtube icon
Abonēt youtube