Vakar Olaines pagastā izglābtas divas mežā apmaldījušās sievietes, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 14.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur divas apmēram 73 un 76 gadus vecas sievietes bija ogojušas mežā, apmaldījušās un sapratušas, ka saviem spēkiem nespēs atrast izeju.

Izmantojot skaņas signālu, glābēji norādīja sievietēm izeju laukā no meža un pēc tam nogādāja viņas līdz tuvējai dzelzceļa stacijai.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem dodoties ogot nepazīstamos mežos un pirms došanās ne tikai painformēt piederīgos par to, uz kurieni plānojat doties un, kad būsiet atpakaļ, bet arī paņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu. Ja atrodoties mežā saprotat, ka nespēsiet pašu spēkiem izkļūt ārā no tā, tad nekavējoties zvaniet glābējiem uz tālruni 112.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 22 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves priekšmeti, meža zemsedze, elektrības sadales skapis un piecos gadījumos atkritumi.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Carnikavas novada Lilastē, kur trīs hektāru platībā dega meža zemsedze, kūdra un koki. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 13.01 un jau pēc stundas, strādājot kopā ar Valsts Meža dienesta ugunsdzēsējiem, ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Saistītās tēmas: BNSizglābtasMežsOlainesievietesVUGD

youtube icon
Abonēt youtube