Vecrīgā šodien notiks Miķeļdienas gadatirgus, kur varēs iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus un baudīt kultūras programmu, informēja pašvaldībā.

Miķeļdienas gadatirgus no plkst.9 līdz 17 notiks Doma laukumā, Pils, Tirgoņu ielā un Jaunielā. Tajā varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt svaigas rudens ražas veltes, marinējumus, sālījumus, gaļu, zivis, medu, maizi, sieru un citus gardumus, pirts lietas un grāmatas, ko piedāvās ap 300 tirgotāju.

Tirgū uzstāsies pūtēju orķestris “Fanfara”, tautas deju kolektīva “Dzīpars”, deju kopas “Marmale” dejotāji, orķestris “Rīga”, folkloras kopa “Rija”, Rīgas Danču klubs, vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Sidrabi” un dāmu kvartets “4Sound”. Iedzīvotāji varēs vērot arī bērnu vokālo ansambļu “Magonīte” un “Knīpas un knauķi”, kā arī bērnu tautas deju ansambļu “Dzīpariņš” un “Teiksmiņa” priekšnesumus. Miķeļdienas gadatirgus noslēgumā uzstāsies grupa “Sestā jūdze”. Skatuves programmu vadīs Kārlis Anitens.

Savukārt rīt Miķeļdienu svinēs arī pilsētas apkaimēs – Laimdotas ielā 42, Rīgas kultūras centra “Ritums” filiālē un pie kultūras centra “Iļģuciems”.

Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” filiālē, Laimdotas ielā 42, no plkst.12 līdz 15 būs Miķeļdienas pasākums “Raiti riti rudentiņ”. Apmeklētāji varēs vērot folkloras kopu, deju kolektīvu un vokālo ansambļu koncertu un darboties radošajās darbnīcās. Pasākumā būs iespēja iepirkties lauku labumu tirdziņā, iet rotaļās, vērot amatnieku demonstrējumus un nodegustēt rudens zupu.

Savukārt pie kultūras centra “Iļģuciems” rīt no plkst.13 līdz 15 Miķeļdienas ražas svētkos būs iespēja piedalīties rotaļās, lustīgi izdancoties, dziedāt un paviesoties Amata nama studiju darbnīcās.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

 

Saistītās tēmas: GadatirgusMiķeļdienavecrīga

youtube icon
Abonēt youtube