Eiropas Valodu dienā šodien no plkst.13 Eiropas Savienības (ES) mājā, Aspazijas bulvārī 28, interesenti aicināti piedalīties bezmaksas darbnīcās un iepazīt deviņas dažādas valodas – franču, igauņu, itāļu, nīderlandiešu, poļu, spāņu, vācu, zviedru un zīmju valodu.

Kā informēja pasākuma organizatori, daudzvalodība ir noteikta ES līgumos un atspoguļo ES kultūru un valodu daudzveidību. ES ir 24 oficiālās valodas, līdz ar to visiem ES pilsoņiem ir tiesības piekļūt ES dokumentiem savas valsts oficiālajā valodā, kā arī rakstīt ES institūcijām un saņemt atbildi savā valodā.

Katru gadu 26. septembrī ES dalībvalstīs svin Eiropas Valodu dienu, kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, to daudzveidībai un apguvei visa mūža garumā. Eiropas Valodu dienas darbnīcās ES mājā ikvienam interesentam bez priekšzināšanām būs iespēja iepazīt kādu no deviņām Eiropas valodām. Interesenti tiek aicināti piedalīties, lai dzirdētu valodu skanējumu, iemācītos pateikt nozīmīgus vārdus un frāzes, kā arī, iespējams, gūtu iedvesmu kādu no šīm valodām apgūt padziļināti.

No plkst.13 paralēli notiks franču, poļu un vācu valodas darbnīcas, no plkst.14 – igauņu, zīmju un zviedru, no plkst.15 – franču un spāņu, bet no plkst.16 – itāļu un nīderlandiešu.

giphy-2

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BezmakasasKursiesmājaSvešvaloda

youtube icon
Abonēt youtube