Arheologi Mančesteras pilsētas centrā ir atraduši nelielu krodziņu, kas, domājams, ir aptuveni 2 gadsimtus vecs, un tajā vēl saglabājušies daudzi artefakti. Rakuma vietā tika atklātas neskartas degvīna pudeles, personalizēti trauki ar bijušā saimnieka vārdu uz tiem.

Šis atklājums izrādījies pavisam nejaušs, jo tajā vietā notika 13 stāvus augstas ēkas būvniecības darbi.

Pēc savdabīgā atklājuma būvniecības uzņēmumam nācās mainīt plānošanas procesu un izsaukt arheologus, kuri ieradās vietu izpētīt. Arheologi beidzot atrada veco krogu, kas bija paslēpies zem zemes – kopā ar vairākām vecu māju paliekām.

Bāra saimnieks Tomass Evans (Thomas Evan) bija personalizējis vairākus traukus, ieskaitot podus, atslēgas un pat dažas pīpes. Arheologi izteica milzīgu izbrīnu par atradumu, sakot, ka krogs un pārpalikumi no mājām reprezentē Mančesteru pirms vairākiem simtiem gadu, pirms tā kļuva par nozaru un tirdzniecības centru.

Saskaņā ar vēsturniekiem, no sākuma krogs tika nosaukts par “Astley Arms Pub“, ko vēlāk, 1840. gadā, nomainīja kroga pārdevējs Tomass Inglesents (Thomas Inglesent) uz “Paganini Tavern“. Jaunais nosaukums gan krogam nebija ilgu laiku, jo jau 1850. gadā tam tika atgriezts iepriekšējais nosaukums.

Saistītās tēmas: ArheologiAtklājumsBūvlaukumsKrogs

youtube icon
Abonēt youtube