pexels

Ir grūti neieslīgt rudens depresijā. Pat pats izturīgākais optimists var iekrist tās lamatās. Tomēr ar to var arī cīnīties.  Iesakām 8 veidus, kā apmānīt negatīvās domas un aizdzīt tās tālu prom.

 

Iegādājies kaķi

Jau sen domā iegādāties mīkstu murrājošu mīluli? Lūk, tad nu ir pienācis ideāls brīdis – kaķis ir labākās zāles pret visām bēdām un skumjām. Ja tu esi aktīvs hipsteris un sociālo tīklu lietotājs, izveido savam mīlulim Instagram profilu un iepriecini sevi un apkārtējos, jo kuram gan nepatīk kaķi?

 

Nopērc stulbu šalli

Kurš teica, ka rudenī ir jānēsā pelēka krāsa? Jo tumšāks paliek aiz loga, jo jautrākām krāsām ir jāpapildina tava garderobe. Nopērc koši sarkanu, neiedomājami raibu, mīkstu un dārgu šalli. Lai tā kļūst par tavu rudens galveno aksesuāru. Tai ir jābūt tādai, lai garāmgājēji redz tevi jau no 100 metru attāluma un klusītēm apskaustu tavu drosmi.

 

Dāvināt dāvanas

Tev patīk saņemt dāvanas? Kuram gan nepatīk! Kāpēc, lai neiepriecinātu tuvu cilvēku ar nelielu, bet patīkamu pārsteigumu? Mūžīgi salstošai draudzenei uzdāvināt dūraiņus, kolēģim dāvāt jaunu krūzi, atbraukt pie vecākiem ar gardu torti un pie virtuves galda apēst to patīkamā sarunā.

 

Vāri karstvīnu

Dzert vienatnē – ne pārāk laba ideja. Tomēr karstvīna glāze rudens vakarā ir ļoti patīkama tēma. Paņem saldu, smaržīgu vīnu, sagriez ābolus, apelsīnus un vāri katlā dzērienu uz lēnas uguns. Nekādā gadījumā neizmirsti pievienot tam kanēli un kardamonu. Nopērc pāris karstvīna glāzes un, skatoties patīkamu filmu vai sarunājoties, dzer to ar sirdij tuvu cilvēku.

 

Skaties muļķīgus seriālus

Par to labāk nerunāt publiski, tomēr ja tu ieslēgsi seriālu kaut vai fonam, tad liksies, ka laiks paskrien ātrāk. Galvā pazūd nepatīkamas domas kopā ar depresiju, bet rokas pašas sniegsies pēc jaunas sērijas pārslēgšanas. Tomēr nevajadzētu to padarīt par rutīnu – kombinē dienas arī ar sporta zāles apmeklēšanu un dokumentālām filmām.

 

Fotografējies lapās

Iecienītākā  rudens fotosesijas tēma. Sagatavo labu kameru, tuvu draugu, košas drēbes  un atrodi lielu parku vai dodies uz Siguldu, lai ļautos fantāzijai un iemūžinātu savu rudenīgo smaidu neaizmirstamās fotogrāfijās, ko vēlāk varēsi rādīt arī mazbērniem. Bērnišķīgi, bet tas ir tieši tas, kas ir vajadzīgs!

 

Vingro

Nodarbojies ar jebkādu fizisko aktivitāti, kaut vai vienkārši rīta pietupieni. Starp citu, visefektīvākais veids, kā sagādāt sev pozitīvu garastāvokli jaunai dienai, nav kafijas krūze, bet gan rīta vingrošana. Izdomā sev nelielu 15 minūšu ilgu rīta rosmi, tad izdzer siltu ūdeni ar citronu, un tu būsi gatavs satikt jaunu dienu ar pozitīvu garastāvokli.

 

Dzer kakao ar zefīriņiem

Ja nekas vairs nepalīdz, tad šīs zāles tavam organismam noteikti ir vajadzīgas!

Ar kakao nevar konkurēt neviena slimība. Piepildi savu lielāko krūzi ar šokolādes dzērienu, pievieno mīkstu zefīru un izbaudi! Labs garastāvoklis ir garantēts.  Cīņā ar rudens depresiju šīs dzēriens vēl nekad nav zaudējis.

 

Spilgtu un pozitīvām sajūtām pilnu tev rudeni!

Saistītās tēmas: KāTikt VaļārudensRudensDepresija

youtube icon
Abonēt youtube