Astoņās Vidzemes pilsētās notiks apspriedes “Vai un kādam būt NVO atbalsta centram Vidzemē?”, informēja Valmieras novada fonda brīvprātīgais Kristaps Gušca.

Diskusijās gaidīta ikviena esoša vai topoša biedrība un nodibinājums – jo dažādākas jomas būs pārstāvētas, jo produktīvāka būs saruna. Apspriedēs aptuveni divu stundu garumā būs iespēja izteikt priekšlikumus par potenciālā nevalstisko organizāciju (NVO) centra izveidi, tā formu, iespējamām funkcijām, pakalpojumiem un uzturēšanas modeļiem. Pasākumus rīko Valmieras novada fonds ar Kultūras ministrijas atbalstu.

“Jau vairākus gadus dažas NVO centra funkcijas ar Kultūras ministrijas atbalstu Vidzemē pilda Valmieras novada fonds, taču tas nav fonda pamatuzdevums. Iespēju un vajadzību ir daudz vairāk – interešu pārstāvība vietējā un nacionālā līmenī, NVO kopprojekti, metodisks atbalsts utt. Taču tas viss var notikt vien tad, ja organizācijas pašas saredz vajadzību un plāno pakalpojumus izmantot,” uzskata Valmieras novada fonda vadītājs Ansis Bērziņš.

Jautājumus iedzīvotāji aicināti uzdot Valmieras novada fondam, zvanot pa tālruni 28667673 vai rakstot e-pasta vēstuli uz adresi “VidzemesNVO@vnf.lv”.

Diskusija 5.oktobrī plkst.10 notiks Cēsīs, Pieaugušo izglītības centrā, plkst.13.30 – Valmieras integrētās bibliotēkas klusajā lasītavā, 6.oktobrī Smiltenē, Kultūras nama kinozālē, 11.oktobrī plkst.10 Valkā, Latvijas-Igaunijas institūta sēžu zālē, 18.oktobrī plkst.10 Cesvaines bibliotēkā, plkst.14 Vecpiebalgas pagasta bibliotēkā, 19.oktobrī plkst.10 Gulbenes novada bibliotēkas konferenču zālē, bet plkst.14 – Alūksnes novada Sabiedrības centrā.

Valmieras novada fonds ir labdarības organizācija Valmieras apkaimē, tomēr arvien biežāk pasākumus īsteno visā Vidzemē. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas, – 11 gadu laikā tā ir īstenoti ap 200 projektu. Ar Kultūras ministrijas atbalstu fonds turpina sniegt bezmaksas NVO konsultācijas, kā arī novembrī rīkos Vidzemes NVO forumu Alūksnē.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BNSNVOVidzeme

youtube icon
Abonēt youtube