Rudens ir ne tikai laiks, kad no skapja izvilkt iemīļoto mēteli, bet arī laiks, kad bez sirdsapziņas pārmetumiem vari izmantot vasarā iegādāto tumšo lūpu krāsu.

Nav svarīgi, vai esi iesācējs vai lietpratējs, neviens nav pasargāts no kaitinoša brīža, kad tava skaistā, bordo krāsas lūpu krāsa izsmērējusies kā pa vaigu, tā tikko baudīto caffe latte. Lai šo problēmu risinātu, griezāmies pie Ņujorkas viena no labākajiem grima un stila ekspertiem Abrahama Sprinkla, kurš mums pastāstīja, ko darīt, lai burvīgais tumšais tonis uz lūpām saglabātos vismaz līdz dienas vidum.

Ja šis rudens būs pirmais, kad savā kosmētikas maciņā ieliksi tumšu lūpu krāsu, iesakām iegadāties vidēji matētu vai šķidrās formulas matētu lūpu krāsu. Lūpu spīdumi mēdz būt visai sarežģīti. Vidēji matētas un matētas lūpu krāsas turas daudz ilgāk, un tās mēdz mazāk “kustēties” uz lūpām.

Lielākais noslēpums, kā saglabāt lūpu krāsu uz lūpām, ir kārtīgi sagatavošanās darbi, pirms uzklāj to. Abrahams Sprinkls stāsta, ka vislielākā kļūda ir nepietiekama sagatavošanās.

“Ja lūpu krāsu uzklāj uz lūpām, kuras nav mitrinātas, tās var palikt sausas un sprēgāt. Radot gan nepatīkamu sajūtu, gan briesmīgu paskatu. No otras puses, pārlieku liela mitrināšana neļaus lūpu krāsai pietiekoši nožūt, un tā paliks visur citur, tikai ne uz lūpām.

Atrodi kādu ļoti mīkstu zobu birstīti vai tīru, nelietotu skropstu tušas birstīti, to iemērc kādā lūpu balzāmā un paberzē gar lūpām. Tādā veidā atbrīvosies no atmirušās ādas, padarot to maigu un gludu. Pēc tam izvēlies lūpu krāsai atbilstoša toņa lūpu zīmuli un iezīmē lūpu kontūru.

Ja izvēlies šķidro lūpu krāsu, pievērs uzmanību tās aplikatoram, tam jābūt maigam un vienmērīgam. Lai izvairītos no izsmērēšanās, ar konsīleri izlīdzini ap lūpu kontūrām. Dažreiz vari atļauties lūpas nedaudz nopūderēt ar birstošo, caurspīdīgo pūderi, tā teikt – nofiksēt!

Ja tomēr sanākusi ķibele, nebēdā. Nevajadzēs visu tīrīt nost – vienkārši paņem vates kociņu un iemērc to sejas krēmā, un notīri sasmērēto vietu.

 

Saistītās tēmas: izsmērēšanāslūpu krāsapadomsrudens

youtube icon
Abonēt youtube