pexel

 

Šodien notiks seminārs jaunajiem uzņēmējiem par pieteikšanos grantu programmai “Atspēriens”.

Rīgas jaunie uzņēmēji līdz 24. oktobrim var pieteikties Rīgas domes sadarbībā ar “Swedbank” izsludinātajam otrajam grantu programmas “Atspēriens” konkursam šogad. Tajā jaunajiem uzņēmējiem vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 15 000 eiro.

Lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvus pieteikumus konkursam, šodien jaunajiem uzņēmējiem ir iespēja apmeklēt semināru par pieteikšanos, bet 5. oktobrī – par finanšu plānošanas pamatiem.

Savukārt 12. oktobrī Rīgas dome sadarbībā ar “Swedbank” organizēs Mentoru klubu, kurā 2013. gada konkursa laureāts – Andžeja Grauda Bungu skolas izveidotājs – sniegs padomus, kā nonākt no idejas līdz biznesam.

Grantu programma piedāvā finansiālu atbalstu konkursa uzvarētājiem un jaunas zināšanas, organizējot bezmaksas seminārus par uzņēmējdarbībā svarīgām tēmām.

Grantu programmai “Atspēriens” atbilstoši nolikumam var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Grantu programmas pieteikumus vērtē atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa, dzīvotspējas un oriģinalitātes. Šajā konkursā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tieši inovatīvajām idejām, kas var izpausties dažādos veidos.

Kā prioritārie grantu programmas virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši – datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmēji, kuru sagatavotie pieteikumi iegūs augstāko novērtējumu, saņems piedāvājumu slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Grantu programma līdz 80% apmērā atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājaslapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 15 000 eiro.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: AtspēriensBNSSwedbank

youtube icon
Abonēt youtube