Kinoteātrī “Citadele” piecas dienas būs skatāma režisora Māra Martinsona spēlfilma “Romeo n’ Džuljeta”, kas 2015. gadā kļuva par trešo skatītāko pašmājas filmu Latvijas kinoteātros, informēja filmu studijas “Kruk Films” mediju pārstāve Inga Zālīte.

Filmas atgriešanās kinoteātrī notiek, pateicoties projektam “Šekspīrs manā pagalmā”. Ar šī projekta palīdzību filmas radošā grupa un viedokļu līderi Latvijā kopā ar vidusskolēniem veidos dialogu par filmā redzētajām aktuālajām tēmām, kas skar mūsdienu jauniešus, kā arī dalīsies savā skatījumā par sabiedrības vienotību vai sašķeltību mūsu valstī.

Projekta “Šekspīrs manā pagalmā” veidotāji aicina Rīgas pilsētas un rajona 10.-11.klases skolēnus un viņu skolotājus no dažādām latviešu un mazākumtautību skolām uz pieciem bezmaksas spēlfilmas “Romeo n’ Džuljeta” seansiem, kas kinoteātrī “Citadele” būs skatāmi laikā no 17. oktobra līdz 21. oktobrim. Pēc filmas seansa notiks savstarpējas diskusijas, veidojot dialogu, veicinot izpratni un iecietību par divvalodīgās kopienas integrācijas jautājumiem Latvijā, tādējādi radot jauniešiem iespēju ieklausīties vienam otrā un uzklausīt dažādus viedokļus.

Projekta “Šekspīrs manā pagalmā” ideja radās laikā, kad režisors Martinsons vadīja radošos vakarus, izrādot spēlfilmu “Romeo n’ Džuljeta” un diskutējot ar skatītājiem visos Latvijas reģionos. Projekts izveidots kā turpinājums diskusijai starp skatītājiem, jo filma ir bijusi par pamatu iemeslam aizdomāties par to, vai Latvijā pastāv dialogs starp vairākām nacionalitātēm, vai dzīvojam vienā sabiedrībā, kāda ir viena vai otra cilvēka pieredze šādu jautājumu, iespējams, arī konfliktu risināšanā vai pieņemšanā, stāstīja Zālīte.

Projekta “Šekspīrs manā pagalmā” producente Linda Krūkle akcentēja, ka kino kā mākslas forma uzrunā mūsdienu jauniešus un tas ir lielisks veids, kā viņus uzrunāt dalīties savās domās un mācīties argumentēt. Tāpēc skolas aicinātas sūtīt pieteikumus dalībai projektā uz e-pastu “kinomanapagalma@gmail.com” līdz 4. oktobrim, izvēloties piemērotāko dienu seansam un norādot dalībnieku skaitu.

Projektu “Šekspīrs manā pagalmā” vada nodibinājums “MM art” sadarbībā ar filmu producēšanas kompāniju “Krukfilms” un Rīgas Skolēnu domi.

Spēlfilma “Romeo n’ Džuljeta” ir stāsts, kurā sešpadsmitgadīgajai latvietei Džuljetai ir apnicis bezmērķīgi pavadīt dienas Jūrmalā, un labākas dzīves meklējumos viņa grib doties uz Angliju kopā ar draugu Parisu. Tajā pašā pilsētā dzīvo arī deviņpadsmitgadīgais krievu puisis Romeo, kurš arī grib dzīvot labāk un sapņo par hiphopa mūziķa karjeru plašajā Krievijā. Pēc nejaušas tikšanās abi jaunieši iemīlas, tomēr dažu dienu laikā abu sapņi un cerības uz labāku nākotni sagrūst.

Filmas treileris:

Saistītās tēmas: citadelekinoteātrisRomeo un Dzūljeta

youtube icon
Abonēt youtube