pixabay

 

No šodienas Jelgavā var iegādāties e-karti, ko pilsētas sabiedriskajā transportā varēs izmantot kā abonementa biļeti.

E-karte, ko abonementa biļešu iegādei būs nepieciešams lietot Jelgavas sabiedriskajā transportā, maksās 2,5 eiro.

SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) e-karte ir viedkarte kredītkartes izmērā, tā nav personalizēta, tādējādi to izmantot braucienam sabiedriskajā transportā var jebkurš ģimenes loceklis vai konkrēta uzņēmuma, iestādes darbinieki, ja JAP e-karti iegādājusies juridiska persona.

Iegādāties un papildināt JAP e-karti no šodienas iedzīvotāji varēs visos SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” norēķinu punktos pilsētā, savukārt juridiskās personas – JAP birojā, Meiju ceļā 62.

Pasažierim, vēršoties norēķinu punktā, par 2,50 eiro jāiegādājas e-karte. Tas ir vienreizējs maksājums, jo turpmāk šo pašu e-karti vajadzēs tikai papildināt. Kad JAP e-karte nopirkta, pasažieris atbilstoši saviem braukšanas ieradumiem var izvēlēties, par kādu summu to papildināt.

Ar vienu JAP e-karti autobusā vienlaicīgi var norēķināties par vairākiem pasažieriem, nopirkt biļeti sev un samaksāt par dzīvnieku vai bagāžas pārvadāšanu.

Norēķināšanās ar JAP e-karti ir tāda pati kā ar jebkuru citu bezkontakta karti: pasažieris, iekāpjot sabiedriskajā transportā, autobusa vadītājam pasaka, cik biļetes vēlas iegādāties, un pēc šofera uzaicinājuma e-karti pietuvina autobusā esošā kases aparāta ekrāna virsmai. Dažu sekunžu laikā kases aparāts izdrukās braukšanas talonu. Uz katra braukšanas talona būs norādīta informācija par atlikušo braucienu skaitu un termiņš, līdz kuram atlikušie braucieni jāizmanto, norāda pašvaldībā.

Kā ziņots, JAP autobusos Jelgavā paredzēts ieviest abonementa biļetes desmit, 20, 40 un 60 braucieniem.

Pērkot abonementa biļetes, braucieni izmaksās lētāk. Proti, maksājot skaidrā naudā, brauciens Jelgavas sabiedriskajā transportā izmaksā eiro, ar bankas karti – 85 centus. Savukārt par 8,50 eiro varēs iegādāties abonementa biļeti desmit braucieniem, par 16 eiro – 20 braucieniem, par 30 eiro – 40 braucieniem, bet 60 braucieni izmaksās 42 eiro. Visas iegādātās braucienu reizes būs jāizmanto pusgada laikā.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: AutobusiE-KartesJelgava

youtube icon
Abonēt youtube