Laime nemaz nav tik nesasniedzama lieta, kā mums dažreiz tīkas domāt. Laimes sasniegšana patiesībā ir patiesi vienkārša.

Mēs – RītaKafija.lv esam atraduši 9 likumus, kuru ievērošana noteikti liks jums justies laimīgākiem.

1. Uzturi ciešas attiecības ar tiem, kurus mīli. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kas ir vecāki par 70 gadiem, jūtas daudz laimīgāki, jo mūža garumā uzturējuši labas attiecības ar ģimeni un draugiem.

2. Vairāk novērtē laika, nevis naudas vērtību. Pētījumi liecina, ka cilvēki lielākoties vēlas vairāk laiku, nevis naudu. Skaidrs ir tas, ka cilvēki, kuri novērtē laiku, nevis mantiskās lietas, ir daudz laimīgāki un apmierinātāki ar dzīvi.

3. Aprēķini izdevumus un seko līdzi naudas plūsmai. Nespēt nomaksāt rēķinus var būt ļoti saspringts brīdis ikvienam. Tādēļ pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri vairāk uzmana izdevumus un seko līdzi tiem, nepērkot lietas, kuras tiem  nav vajadzīgas un nevar atļauties, ir daudz laimīgāki.

4. Novērtē brīnumus sev apkārt. Pētījumi liecina, ka tie cilvēki, kuri ikdienā kaut nedaudz paveras apkārt un novērtē pasaules mazos brīnumus, ir daudz laimīgāki, kā tie, kuri ir nepārtrauktā steigā un nekam īsti nav laika.

5. Pavadi laiku kopā ar draugiem. Laiks, ko pavadām kopā ar draugiem dara mūsu priecīgākus. Mēs iegūstam baudījumu no tā, ka varam būt draugu lokā, ar kuriem ir patīkami. Prieka un pacilātības sajūta dara cilvēkus laimīgus.

6. Pievērs uzmanību saviem mīļajiem un centies tos padarīt laimīgus. Pētījumi rāda, ka cilvēks, kurš katru dienu izdara vizmaz vienu labu lietu, ir daudz laimīgāks. Dod un tev tiks dots!

7. Tērē naudu garīgām, nevis materiālām lietām. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri naudu tērē emocijām, ir daudz laimīgāki. Protams, arī dažādu materiālo lietu iegādāšanās mūs padara laimīgus, taču nekas nesniedz tādu eiforijas sajūtu, kā jaunu virsotņu sasniegšana.

8. Esi aktīvs, sporto. Fiziska slodze palīdz cīnīties ar psiholoģiskām problēmām un palīdz vieglāk tikt galā ar stresu. Zinātniski pierādīts, ka sportošanas laikā izdalās laimes hormoni, kas mums liek justies labi.

9. Iemācies dzīvot šeit un tagad. Pētījumi liecina, ka tie cilvēki, kuri praktizē meditāciju un prot novērtēt katru sniegto brīdi, ir daudz laimīgāki un laimīgus spēj padarīt citus.

Saistītās tēmas: attēliattiecībaslaimelaimīgs cilvēkspadomi

youtube icon
Abonēt youtube