Šie dubultie šokolādes mafini ir trakoti gardi un atkarību veicinoši. Mīksti, sulīgi, pilni ar šokolādi un lieliski brokastīm.

Sastāvdaļas 12 mafiniem:

  • 2 glāzes miltu
  • 3/4 nesaldināta kakao pulvera
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote cepamās sodas
  • 1/2 tējkarote sāls
  • nedaudz vairāk nekā 1 glāze smalka cukura
  • 2 lielas olas
  • 1 glāze paniņu
  • 1/4 kausēta sviesta
  • 1/4 glāzes eļļas
  • 2 tējkarotes šķīstošās kafijas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 glāzes šokolādes granulu (der arī sakapāta parastā šokolāde, taču tā, lai būtu jūtami šokolādes gabaliņi)

Pamācība:

220 grādu temperatūrā uzkarsē krāsni. Sagatavo mafiniem paredzētās formiņas. Bļodā izkausē sviestu un uz brīdi noliec malā.

Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli un cukuru. 

Atsevišķā bļodā sakul olas kopā ar paniņām, eļļu, sviestu, kafiju un vaniļas ekstraktu. Šķidro mikstūru pielej klāt sausajām sastāvdaļām, apmaisi, bet neaizraujies. Tikai tik daudz, lai sastāvdaļas būtu sajaukušās.

Viegli iemaisi šokolādes gabaliņus. Arī šoreiz neaizraujies ar maisīšanu. Maisi tikai tik daudz, lai būtu kaut cik vienmērīga masa.

Sadali masu pa formiņām, formas var būt pilnas. Liec krāsnī un cep aptuveni 3 minūtes, pēc tam samazini temperatūru līdz 180 grādiem. Tā cep apmēram 12-17 minūtes (kopā 15-20 minūtes), līdz ieliekot zobu bakstāmo mafinā, tas ārā iznāk pavisam tīrs. 

Piezīme: uzmanies no šokolādes gabaliņiem, tie var maldināt, ieliekot zobu bakstāmo mafinā. Tādēļ pārbaudi vēlreiz. Ja šī metode nepalīdz saprast, vai gatavs, izmēģini šo – paņem silikona lāpstiņu un uzspied uz mafina, ja tas būs gatavs, tas burtiski kā atspere atleks atpakaļ iepriekšējā formā. 

Kad mafini gatavi, ņem ārā no krāsns un ļauj, lai apmēram 15 minūtes atdziest, pēc tam ņem ārā no formām. 

Lai labi garšo! 🙂 

Saistītās tēmas: bērniemdesertsgaršomafinireceptešokolāde

youtube icon
Abonēt youtube