Ja tev makā ir pāris EURO banknotes, noteikti ir vērts tās papētīt daudz sīkāk!

Starp miljoniem EURO banknošu, kas klejo teju pa visu pasauli, ir tādi eksemplāri, kuri sava retuma dēļ ir kļuvusi par visu kolekcionāru galveno mērķi – iegūt tās savā īpašumā. Tā kā šādu banknošu nav īpaši daudz, tās ātri vien nonāk kolekcionāru rokās, padarot tās vēl nepieejamākas un vērtīgākas. Jo mazāk šāda veida banknošu, jo lielāka vērtība tām.

Pastāstīsim, kā iespējams atpazīt vērtīgo banknoti!

50 eiro. Dažas no šīm banknotēm ir izlaistas ar kļūdainu informāciju uz aizsarglīnijas. Paskaties banknoti pret gaismu. Ja tās nomināls ir 50 eiro, bet uz aizsarglīnijas rakstīts 100 eiro, jums ir paveicies! Privātie kolekcionāri var to no jums nopirkt par cenu, kas nominālu pārsniedz pat septiņas reizes.

100 eiro. Ja ieraugi neprecīzi apgrieztu 100 eiro banknoti savā īpašumā, tad esi drošs – kolekcionāri par šādu banknoti ir gatavi maksāt 3 reizes vairāk, nekā tās patiesais nomināls.

5 eiro. Kolekcionāri dzenas pēc šīs banknotes, vēršot uzmanību tās sērijas numuram. Ja paveiksies, piecīti varēsiet pārdot pat par 100 eiro! Īpaši retas sērijas var tās īpašniekam atnest ļoti daudz naudas. Uzmanīgi izpētiet savas banknotes! Visretākās sērijas ir ar pieciem vienādiem cipariem, piemēram: 77777. Ja jums tādas gadījušās makā, varat tikt pie labas naudas summas!

 

Varam piebilst, ka 500 eiro banknotes vairs netiek drukātas, un kaut arī tā ir liela summa, tomēr paglabājot šo banknoti, ar to noteikti varēs nopelnīt daudz vairāk, nekā tā patiesībā maksā!

Taču jāsaprot, ja jums gadījusies kāda no šīm īpašajām naudas zīmēm, tas nenozīmē, ka uzreiz pie durvīm klauvēs kāds kolekcionārs. Taču, ja esat gatavs paciesties, kādu, kas šo banknoti no jums nopirks, noteikti atradīsiet! 🙂

 

Saistītās tēmas: 50EUR5EURBanknoteEUROnauda

youtube icon
Abonēt youtube