Saeimā šodien atklās fotogrāfiju izstādi “Turpināt dzīvot… skaisti”, kas stāsta par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi, informēja Saeimas preses dienestā.

Izstādes mērķis ir kliedēt aizspriedumus par vēzi kā neārstējamu slimību.

Fotoizstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), klātesošos uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) un šī projekta iniciatore Una Liberte.

Izstādi organizē Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, un to Saeimas namā atklās Krūts veselības veicināšanas mēneša laikā, tādējādi pievēršot uzmanību sievietei jūtīgai tēmai – krūts veselībai. Izstādes iniciatori atzīmē, ka krūts vēzis patlaban Latvijā ir biežākā onkoloģiskā saslimstība sieviešu vidū, turklāt vērojama tendence, ka pacientes kļūst arvien jaunākas.

Kā norāda Barča, izstādē būs iedvesmojošas fotogrāfijas ar vienpadsmit drosmīgām sievietēm, kuras nežēlīgā cīņā uzvarējušas ļauno slimību. “Mūsu uzdevums ir uzmundrināt un iedrošināt sievietes laikus doties pie ārsta un nebaidīties, jo saslimšana ir laicīga un pārciešama, bet pāri visam – sievietes sūtība,” norāda politiķe.

Fotoizstādē būs iekļauti fotogrāfa Andra Sīmaņa, projekta mākslinieciskā vadītāja Ojāra Griķa un projekta idejas autores fotostudijas “Aspazija” vadītājas Libertes darbi, kura pati savulaik piedzīvojusi krūts vēža slimnieces emocijas.

Izstāde “Turpināt dzīvot… skaisti” iepriekš bija apskatāma vairākās vietās Latvijā, un šodien to atklās Saeimas nama Lielajā vestibilā.

 


 

Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: IzstādeKrūtsVēzisSaeima

youtube icon
Abonēt youtube