Kā jau ziņojām iepriekš, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, turot viņu izolatorā pēc liecību sniegšanas.

Jautāts, vai aizturēšana saistīta ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, advokāts atbildēja apstiprinoši. Savukārt attiecībā uz iespējamo drošības līdzekli, kāds varētu tikt piemērots viņa klientam, Krūmiņa aizstāvis komentēja, ka par to pašreiz ir pāragri runāt.

Latviešu uzņēmējs un miljonārs Krūmiņš laikā no 1989. līdz 1991. gadam bijis ģenerāldirektors Latvijas un Zviedrijas kopuzņēmumā “Man-Tess”, kas ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā. Pēc tam Krūmiņš kļuva par tā prezidentu un īpašnieku, bet 2011. gadā atstāja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam noteicis aizdomās turētā statusu divos kriminālprocesos.

Šodien uzņēmēju palaida brīvībā, un viņš sniedza savus komentārus par notikušo.

“Kā es varu ziedot vairāk, nekā pieļauj likums, ja vairāk nevar ziedot kā 15 tūkstošus? Ja man piezvana, es piezvanu savām sekretārēm, grāmatvedei un saku: «Pārskaiti!» Vairāk jau es nevaru skaitīt! Ir gadījumi tādi bijuši, ka atnāk kāds no partijas fīreriem un saka: «Vai tu nevari piezvanīt kādam no saviem draugiem, jo mums pašlaik trūkst naudas.”

Jāatzīst, ka Krūmiņa kungs izskatās visai aizdomīgi… Vai no priekiem  vai no bēdām…

 

Saistītās tēmas: Jūlijs KrūmiņšKNABVideo

youtube icon
Abonēt youtube