Īsts skaistums neslēpjas tajā, cik lieliski izskaties fotogrāfijās vai tajā, cik nevainojami spēj uzlikt grimu. Tev būtu jājūtas skaistai arī tad, kad noņem skropstu tušu un to nevainojamo lūpu krāsu.

Mēs katra reiz esam brīnījušās par to, kā citiem izdodas izskatīties tik lieliskiem pat bez kripatiņas kosmētikas. Un teiksim, kā ir, grims nav visu varošs. Pat ja lieliski spēsim nomaskēt tos tumšos lokus, agrāk vai vēlāk grims vairs nespēs tos noslēpt.

Tādēļ liela nozīme ir tam, ko tu ēd. Pat tas, cik daudz ūdens dienā patērē, ietekmē tavu izskatu, jo dehidrēta seja izskatās sausa, pelēka un nedzīva.
Pirms sāc meklēt dārgu kosmētiku, lai nosegtu nepilnības, pārliecinies vai tava ēdienkarte ir sakārtota. Dažkārt būtisko mikroelementu trūkums tavā organismā var nozagt tik nepieciešamo sejas mirdzumu un dzīvību. Saskaņā ar dermatologu un medicīnas ekspertu teikto – vitamīni A, E, K, C un D ir vitāli svarīgi tavam skaistumam.

Vitamīns A

Šis vitamīns atvieglo raga slāņa likvidēšanu (ārējais sejas ādas slānis ar netīrumiem un atmirušajām šūnām) un jaunu šūnu veidošanu. Saldie kartupeļi, burkāni, zivis, paprika un zaļie lapu dārzeņi ir vislabākie A vitamīna avoti. A vitamīnā esošie mikroelementi neļauj ādai kļūt plānai un padara to stingrāku, elastīgāku.

Vitamīns C

Vitamīns C ir būtisks jūsu ādas skaistumkopšanā. Šis vitamīns ir pārpildīts ar pretnovecošanas īpašībām un tiek pievienots neskaitāmiem pretgrumbu krēmiem. Tas palielina kalogēna veidošanos.
Vitamīns C atrodams citrusaugļos, tomātos, kivi, ziedkāpostos. Alma sula ir lielisks C vitamīna avots, kas lieliski uzlabo imūnsistēmu. Viens no lieliskiem veidiem, kā uzreiz sejai dod C vitamīna devu, ir citrona sulas pievienošana savai mīļākajai sejas maskai. Taču uzmanies, jo citronu sula ir skāba, nepārspīlē. Atšķaidi to ar ūdeni un noteikti nelieto to katru dienu. Un uzmanies, nesajauc C vitamīnu kopā ar piena produktiem. Lai C vitamīns uzsūktos, lieto pārtiku, kas bagāta ar dzelzi.

Vitamīns D

Vēl viens lielisks mikroelements ādas skaistumam. Vislabākais veids, kā to uzņemt – caur saules stariem. Saules stari dziedē tādas ādas slimības kā psoriāze vai citas ādas slimības. Savai ēdienkartei pievieno lasi, olas, pienu, sēnes un apelsīnu sulu. Zināms, ka D vitamīns uzlabo ādas imūnsistēmu un aizsargā to pret ārējiem radikāļiem.

Vitamīns E

Absolūti nozīmīgs ādas skaistumā. Tavas dienas nepieciešamā E vitamīna deva būs atrodama mandelēs, avokado, tomātos, spinātos, lazdu riekstos un, protams, zivīs. E vitamīna eļļa un kapsulas brīvi pieejamas arī aptiekā. Pāris pilieni šīs eļļas var tikt pievienoti mīļākajai sejas maskai.
Kokosriekstu un olīvu eļļa ir pārpildīta ar E vitamīnu. Pāris pilienus eļļas maigi iemasē sejas ādā un ļauj tai atpūsties.

Vitamīns K

K vitamīns aizsargā artērijas pret pārkaļķošanos (kalcija uzkrāšanās artērijās, kas var novest pie sirds slimībām) un saglabā pietiekamu ādas elastīna stāvokli, lai nodrošinātu ādu gludu un elastīgu. K vitamīns veicina ādas šūnām nepieciešamā proteīna veidošanos. K vitamīns atrodams kāpostos, spinātos, kivi, tuncī un piena produktos.

Saistītās tēmas: sejas ādaskaistumsuztursveselībavitamīni

youtube icon
Abonēt youtube