Valdība plāno piešķirt 264,9 tūkstošus eiro “Latvijas Pastam”, lai segtu nekompensētos zaudējumus, kuri 2015.gadā radušies sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus, liecina Ministru Kabineta nākamās nedēļas sēdes darba kārtība.

Atbilstoši Pasta likumam “Latvijas Pastam” no valsts budžeta tiek kompensēti zaudējumi, kas radušies laika posmā no 2013.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus. Zaudējumu segšanas kārtībā tiek ievērots nosacījums, ka netiek kompensēti abonētās preses piegādes pakalpojumu tarifu atlaižu dēļ negūtie ienākumi. Līdzekļus paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Zaudējumus paredzēts kompensēts divās daļās – pirmo maksājumu veic kārtējā gadā, pamatojoties uz universālā pasta pakalpojuma sniedzēja aprēķinu, kas balstīts uz pirmā pusgada operatīvajiem datiem, kompensējot pilnā apmērā aprēķinā norādītos zaudējumus, savukārt otro maksājumu, kompensējot atlikušo zaudējumu daļu, veic nākamajā gadā pēc auditētā ziņojuma iesniegšanas Satiksmes ministrijā (SM).

Tiesību akta pamatojumā teikts, ka pērn SM no programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirti līdzekļi 3,075 miljonu eiro apmērā, lai “Latvijas Pastam” kompensētu zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus, tostarp zaudējumus, kas radušies 2015.gada pirmajā pusgadā 2,399 eiro apmērā. Savukārt 2016.gadā valsts budžetā ministrijai paredzēti finanšu līdzekļi divu miljonu eiro apmērā zaudējumu segšanai par 2015.gada otro pusgadu.

Atbilstoši SM auditētajam ziņojumam, 2015.gadā abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma sniegšana “Latvijas Pastam” radījusi zaudējumus 4,663 miljonu eiro apmērā, kas daļēji ir kompensēti, bet zaudējumu nekompensētā daļa ir 264, 9 tūkstoši eiro. Lai pilnībā segtu šajā periodā radītos zaudējumus, nepieciešams papildu finansējums, jo SM 2015.gada valsts budžetā paredzēto līdzekļu apmērs ir nepietiekams.

“Latvijas Pasts” sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: KompensāijaLatvijasPastsnauda

youtube icon
Abonēt youtube