No ceturtdienas vakara līdz svētdienas rītam nokrišņu daudzums Daugavpilī sasniedzis 32 milimetrus jeb nedaudz vairāk kā pusi no oktobra normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudz lijis arī citviet valsts dienvidaustrumu daļā. Nokrišņu daudzums Rēzeknē nepilnās trīs diennaktīs sasniedzis 28 milimetrus, Jēkabpilī – 23 milimetrus. Citviet Latvijā nokrišņu daudzums šajā periodā bijis no diviem milimetriem Ventspilī līdz 17 milimetriem Bauskā un 19 milimetriem Stendē, tostarp astoņi milimetri Rīgā.

Septembrī visa mēneša laikā Daugavpilī bija 23 milimetri lietus. Pagājušais mēnesis valstī kopumā bija otrais sausākais septembris meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Svētdien lietus gaidāms galvenokārt Zemgalē un Kurzemē. Sākot ar pirmdienu, laiks būs pārsvarā sauss un bieži spīdēs saule, vietām gan veidosies migla un zemu mākoņu sega, kas var sagādāt smidzinošu lietu, prognozē sinoptiķi. Mākoņiem izklīstot un vējam norimstot, nakts un rīta stundās jaunnedēļ daudzviet gaidāms sals.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: DaugavpilsLietusNokrišņi

youtube icon
Abonēt youtube