Otrdien, 11.oktobrī, plkst.17 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas telpā “Civita Nova” atklās arhitektūras izstādi “Bravo! Koncertvietas Latvijā”, informēja “Lielā dzintara” sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Šogad Arhitektūras dienu, kas katru rudeni notiek Liepājā, uzmanības centrā ir izstāde “Bravo! Koncertvietas Latvijā” un ieskats mūzikas atskaņošanas un uztveres arhitektoniskajā ietvarā.

Izstādes veidotāji secina, ka līdz ar jaunu reģionālo koncertzāļu atvēršanu attīstījusies arī alternatīvās skatuves ideja un savu auditoriju atrod koncerti visneparastākajās vietās. “Koncertvietu dizains pārsniedz arhitektūras robežas. Viena jauna koncertzāle var mainīt pilsētas satiksmi un tēlu. Viens festivāls var nodarbināt desmitiem prātu organizācijas, autostāvvietu un telšu pilsētiņu jautājumos. Arhitektūra vienai dienai var būt lielāka par arhitektūru simtgadei. Koncertu digitālajā mākonī var klausīties visur, kur ir internets,” skaidroja izstādes satura veidotāja Ieva Zībārte.

Izstādīto darbu autori ir tādi arhitekti un biroji kā “Didzis Jaunzems arhitektūra”, “Giencke&Company”, “Jaunromāns un Ābele”, “J.Pogas birojs”, “Vizuālās modelēšanas studija”, “MADE arhitekti”, “Mailītis A.I.I.M.”, “MARK arhitekti”, kā arī tādi modes dizaineri kā “Black Bag”, “Flash You And Me”, Keta Gūtmane, “Mareunrol’s”, “Red Salt”, Brigita Stroda, “tundra HATA” un Žaime Sandals.

Izstādes saturu veidojusi Zībārte, dizainu – Brigita Bula, grafiku – “Associates”, “Partners et Sons”. Izstādes veidošanā piedalījās Jeļena Solovjova, Aija Morica, Madara Migale, Valdis Liparts, Mārtiņš Sīlis, Reinis Hofmanis, Edgars Zvirgzdiņš, Una Bergmane, Egils Mamaikins, Jānis Rudzītis un Ilmārs Šnore.

Izstāde būs apskatāma līdz 6.novembrim.

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ArhitektūraIzstādeLiepāja

youtube icon
Abonēt youtube