Šogad Bulgārijā, Blagoevgradas pilsētā no 1.-10. oktobrim norisinās Pasaules čempionāts ārmrestlingā 2016. Turp Latviju pārstāvēt devušies arī labākie mūsu valsts ārmrestleri.

Čempionāta sākumā startēja Junioru grupas sportisti (līdz 18 un līdz 21 gadu vecumam). Pirmajā dienā notika spēkošanās ar kreiso roku; tajā Jēkabam Rudzītim (kategorija līdz 55kg), debitējot pasaules čempionātā, iegūta augstā 6. vieta,ar startu atzīmējās arī Artis Antonovičs (kategorija līdz 75 kg) – 15. vieta, savukārt Vladislavs Krasovskis (kategorija U21 līdz 75 kg) pusfinālā divreiz piekāpās sportistam no Moldovas, tādējādi tikai par vietu atpaliekot no goda pjedestāla un iegūstot 4. vietu no 18 sportistiem. Savukārt iepriecinošākais pirmās dienas moments bija Kaspara Grāvja (U21 kategorija līdz 80 kg) smagās cīņās iegūtā bronzas medaļa Latvijai!

Otrajā čempionāta dienā Junioru grupas pārstāvji spēkojās ar labajām rokām, un jau atkal latvieši sagādāja pārsteigumus! Nedaudz nepaveicās Jēkabam un Artim – viņiem attiecīgi 12. un 14. vieta. Kasparam Grāvim iegūtā pleca trauma traucēja cīņai, tādēļ rezultātā 6. vieta no 13 sportistiem. Taču visu šo atsvēra Vladislava Krasovska starts. Iesākumā Vladislavs tikās ar savu vēlāko fināla partneri, kuram viņš zaudēja. Taču tālāk sniegums ievērojami uzlabojās, un pusfinālā tika uzvarēts Krievijas pārstāvis, savukārt finālā Vladislavs uzrādīja ievērojami labāku tehnisko sniegumu un spēja uzvarēt sportistu no Moldovas. Tāpēc otrajā dienā ne tikai gaisā tika celts Latvijas karogs, bet arī skanēja Latvijas himna, jo tieši Latvijas sportists Vladislavs Krasovskis izcīnīja pasaules čempiona titulu Junioru kategorijā līdz 21 gadam līdz 75 kg!

Trešajā un ceturtajā čempionāta dienā roku cīņas notika pie galdiem paraārmrestleriem un veterāniem. Šajās dienās Latviju pārstāvēja Valdis Mednis (kategorija Grand Master 50+ gadi līdz 90 kg), kurš ar kreiso roku izcīnīja 10. vietu un ar labo roku – 7. vietu, savukārt Dzintars Čingulis (kategorija Grand Master 50+ gadi no 100 kg) ar kreiso roku izcīnīja 7. vietu, savukārt ar labo roku – 5. vietu.

Taču ceturtajā dienā Latvijai vēl viena medaļa – veterānu grupā ar labo roku devās cīnīties šī gada Eiropas čempions ar kreiso roku – Raimonds Antonovičs, kurš ceturtdien pārliecinošās cīņās ar labo roku bez zaudējumiem izcīnīja zeltu Master 40+ gadi kategorijā līdz 90 kg, kļūstot par pasaules čempionu.

Pasaules čempionāta nedēļas nogalē norisinājās cīņas pieaugušajiem atvērtajā (open) un senioru grupās ar kreiso un labo roku. Latviju cīņās ar kreisajām rokām pārstāvēja:

Raimonds Liepiņš (kategorija – 80kg) 7. vieta,

Kaspars Grāvis (kategorija – 80kg) 18. vieta,

Ainārs Tukmanovs (kategorija – 85kg) 11. vieta,

Raimonds Antonovičs (kategorija – 90 kg) 18. vieta,

Normunds Tomsons (kategorija – 110 kg) 12. vieta,

Dzintars Čingulis (kategorija +110 kg) 26. vieta, kā arī dāma Žanna Čingule (kategorija +80kg), izcīnot godpilno 3. vietu. Sportistiem bija jānoskaņojas ne tikai smagām cīņām, bet arī bija jābūt gataviem ievērot stingrākas tiesnešu prasībās, jo šajās dienās bija daudz vieglāk iegūt nepelnītas piezīmes, kas varēja maksāt ar zemākas vietas iegūšanu.

Ar labo roku atvērtajā grupā Latviju pārstāvēja: Raimonds Liepiņš (13. vieta) , Kaspars Grāvis (29. vieta), Vladislavs Krasovskis (6. vieta) un Jānis Āmoliņš (4. vieta), kā arī vienīgā sieviete Latvijas pārstāvētajā komandā – Žanna Čingule, kura jau bija izcīnījusi bronzas medaļu, spēja vēl vienu bronzas medaļu izcīnīt arī ar labo roku!

Kopumā nedēļu ilgā pasaules čempionāta ārmrestlingā laikā Latvijas sportisti izcīnīja 3 bronzas un 2 zelta medaļas!

Latvijas Ārmrestlinga federācija ir ļoti apmierināta ar sportistu sasniegumiem un izsaka pateicību visiem atbalstītājiem klātienē un tiešsaistē no Latvijas!

Saistītās tēmas: ArmvrestlingsBulgārijačempionātsMedaļas

youtube icon
Abonēt youtube