Daudzi cilvēki pieraduši gulēt pidžamās. Citai tās ir garas bikses vai pārlieku liels T krekls, citai zīda šorti un krekliņš, kas knapi aizsedz krūtis. Taču, vai kādreiz esi prātojusi, kā būtu pidžamu nomainīt pret kailu ķermeni?

Šeit būs četri iemesli, kādēļ gulēt kailiem:

Visticamāk, tu gulēsi daudz labāk. Ja vēl nezināji, tad cilvēks iegūst labāku miegu tad, ja guļ vēsā vidē. Skaidrs, ka tērpšanās neskaitāmās pidžamas kārtās un vēl apsegšanās ar segu, liks justies karsti. Kad mums ir siltāks nekā paredzēts, ķermenim grūti saprast, ka laiks doties gulēt. 

Tavam ķermenim iespēja uzelpot. Daudzās attīstītās valstīs ar apģērbu nosegt lielāko daļu ķermeņa ir norma.

Atkarībā no tā, kur mēs dzīvojam, nereti visa diena tiek pavadīta apģērbā, kurā mūsu ķermenim nav iespēja dabiski elpot. Bieži vien, guļot apakšveļā, tā ir ideāla vieta, kur uzkrāties dažādām baktērijām un sēnītēm. Gulēšana kailam palīdz novērst rauga sēnīšu infekcijas un ļauj ķermenim pastāvēt tā dabiskajā stāvoklī.

Tas var mazināt stresu. Lai gan plaši atzīts, ka intimitāte un fizisks kontakts dramatiski ietekmē cilvēka emocionālo un garīgo veselību, gulēšana kailiem ir vēl viena svarīga sastāvdaļa šajā procesā.

Kad kaili guļam līdzās savam mīļotajam, miesas kontakts burtiski pazudina stresu. Tas arī palīdz samazināt asinsspiedienu un palielina laimes izjūtu.

Ja gulēsiet kaili abi, tas jūs noteikti darīs laimīgākus! Tiks paaugstināts intimitātes līmenis un varam galvot, ka uzlabosies arī seksuālā dzīve.

Vari zaudēt lieko svaru. Kad neguļam atbilstoši mūsu vēlmēm un bioloģiskajam pulkstenim, palielinās stresa hormons, kā rezultātā sākam ēst vairāk un darīt lietas, kas nav labas mūsu ķermenim.

Slikts miegs izjauc organisma dabisko ķīmiju, kas var novest pie starp augšanas un stresa hormoniem.

Vienkāršāk sakot – izgulieties pēc iespējas vairāk, tā zaudēsiet svaru un ēdīsiet veselīgāk!

 

Saistītās tēmas: gulēt kailamķermenismiegsveselība

youtube icon
Abonēt youtube