Mums katram reiz dzīvē bijusi kāda smaga šķiršanās un ir pāris lietas, kuras jāatceras, lai pavisam nesajuktu prātā, kad mīļotais mūsu dzīvi pamet uz visiem laikiem.

Protams, lielākoties viss, kas mums tiek teikts pēc šķiršanās, ir daudz vienkāršāk pasakāms, nekā izdarāms. Tomēr tas nenozīmē, ka nespējam atrast ceļu, kā dziedēt lauzto sirdi un saprast, kas mums laime ir tagad, kad esam vienas.

Kaut arī sāpes var šķist pārlieku reālas, centies saskatīt gaišo pusi tam, kas ir pateikts un izdarīts.

1. Mīli sevi. Viena no vissvarīgākajām lietam, ko atcerēties, ir mīlēt sevi. Mīlestība pret sevi pašu šādās situācijās ir neizmērojami svarīga. Tas, ka kāds konkrētais cilvēks ir pametis dzīvi ar jums, nenozīmē, ka tu nespēj dzīvot pilnvērtīgu dzīvi bez tā. Tev jāsaprot, ka tu esi kaut kas vairāk, nekā tikai attiecības, kurās biji.

 Tu esi daudz vairāk, nekā tas, ko par tevi domā cilvēki. Un tu esi spējīga atkal sasniegt laimi. Tādēļ sniedz sev mīlestību, mīli sevi vairāk par visu pasauli un pārāk nesatraucies par to, kas var notikt rīt!

2. Nav vajadzīgs aizpildīt tukšumu. Lielākā daļa no mums pēc nepatīkamas šķiršanās tukšumu, ko radījusi šī cilvēka aiziešana, aizpildām ar dažādām lietām vai nereti – cilvēkiem. Tev nav vajadzīgas lietas, vēl mazāk cilvēki, lai aizpildītu tukšumu, ko it kā radījis kāds cits. Tev jāfokusējas uz lietām, kuras tavā dzīvē ir svarīgas un vajadzīgas, lai atkal būtu laimīga.

3. Jauns sākums. Pēc šķiršanās mēs nereti aizmirstam, ka mums dota iespēja iepazīties ar jauniem cilvēkiem un apmeklēt vietas, kurās pirms tam neesam bijuši. Protams, tu iespējams turpināsi domāt par šo cilvēku, taču ir labi domāt par to, ko pasaule tev ir sagatavojusi, kas vēl tevi sagaida. Tu nedrīksti aizmirst par iespējām un piedzīvojumiem tikai tādēļ, ka domā par cilvēku, kurš reiz bija tavā dzīvē. Tu esi sev parādā piedzīvojumus un jaunus atklājumus!

4. Tu esi vairāk, nekā tikai “pietiekami laba”. Nereti mēs sākam sevi šaustīt ar domām, ka mēs, iespējams, nebijām pietiekami labas, lai šis cilvēks paliktu ar mums. Ir svarīgi sev atgādināt, ka tu esi vairāk, nekā tikai “pietiekami laba”.

Notiek visādi un reizēm attiecībām vienkārši nav lemts attīstīties tālāk. Tam nav nekāda sakara ar tevi vai to, cik vērta vai nevērta esi šim cilvēkam. Nekad nenovērtē sevi par zemu, vienmēr pastāvi par to, kam tici un nekad nesamierinies ar to, ko nevēlies.

Tu pati vari būt tās ilgi kārotās pārmaiņas, tev tikai jāļauj laikam sevi sadziedēt. Tu atkal atradīsi mīlestību, taču līdz tam fokusējies uz sevi un savu laimi! 🙂

 

Saistītās tēmas: atlabšanaattiecībasemocijaspadomisievietešķiršanās

youtube icon
Abonēt youtube