Rīta sekss, eksperti apgalvo, ka ir viens no būtiskākajiem dzīves prieciņiem. Sākumā jūs atverat savas nogurušās acis un blakus redzat savu mīļoto patiesi briesmīgā paskatā, pēc tam sakāt “labrīt” savai ne īpaši patīkamajai elpai. Jā, mīlestība virmo gaisā!

Jāteic, ka sekss no paša rīta ir ne tikai pārsteidzoši patīkams un baudu sniedzošs, bet arī ļoti labs jūsu veselībai. Gandrīz tikpat labs, kā ēst veselīgi, gulēt 8 stundas un nodarboties ar sportu piecas reizes dienā. Gandrīz.

Saskaņā ar bioķīmiķi Musu Yakubu, miegains rīta sekss ir labākais, ko vari sev dot. Ne tikai tādēļ, ka tas ir paiesi baudāms, bet arī tādēļ, ka tas veselībai sniedz ievērojamus plusus. Tādus, kas iespējams var glābt tavu dzīvību. Kurš to būtu iedomājies?

Yakubu stāsta, ka sekss no rīta samazina asinsspiedienu un mazina sirdslēkmes risku. Tāpat seksa laikā izdalās oksitocīns, kas ir labsajūtas signāls un tam ir daudz pozitīvu iezīmju, kas attiecas uz ķermeni. Tas uzlabo garastāvokli, liek justies tuvāk partnerim, labi liek justies iekšējiem orgāniem, un jūs sākat justies daudz emocionālāks un garīgāks.

Bet tas vēl nav viss… drēgnos rudens rītos sekss var palīdzēt izvairīties no iesnu un klepus saķeršanas, jo tas uzlabo imūnsistēmu. “Pētījumi rāda, ka sekss palielina imūnsistēmu, jo tiek stimulētas tās aizsargfunkcijas un papildus ražots imūnglobulīns A (IgA), kas cīnās pret vīrusiem un drudzi,” stāsta Yakubu.

Tātad – sekss no rīta ir ne tikai mūsu pašu baudai, bet arī nepieciešamība! 🙂

 

Saistītās tēmas: attiecībasimūnsistēmano rītasekssveselība

youtube icon
Abonēt youtube