Lai veicinātu putras ēšanas tradīcijas skolēnu vidū, šodien Āgenskalnā tiek rīkotas putras ēšanas mācības, kurās bērni no dažādām skolām kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem rādīs putras pagatavošanas meistarklasi.

Pasākums notiks plkst.15 restorānā “Fazenda”, Rīgā, Nometņu ielā 7.

Plānots, ka pasākumā bērni kopā ar restorāna šefpavāru mācīs pieaugušos, kāpēc ir jāēd graudaugi, un cienās ar pašu gatavotām putrām.

Kā ziņots, oktobrī “Rīgas dzirnavnieks” sāka akciju “Putras programma”, kurā pieteikušās vairāk nekā 400 izglītības iestādes dažādos Latvijas reģionos. Programma tiek rīkota jau ceturto gadu, pērn tajā piedalījās aptuveni 70 000 skolēnu un pirmskolu audzēkņu. Akcijas laikā uzņēmums skolās rīko putras pagatavošanas meistarklases un dažādas citas izglītojošas aktivitātes par graudaugiem, bet aktīvākās skolas saņem dāvanas – uzņēmumā ražotā zīmola “Herkuless” produkciju.

Šogad līdzās tēmai par graudaugu veselīgumu skolēni tiek izglītoti, kā veikalā izvēlēties drošus produktus, kā arī tiks veidota “Latvijas putras pavārgrāmata”. Skolās tradicionāli līdz oktobra beigām notiks Putras stundas, kurās bērni tiek izglītoti par graudaugiem un to lomu uzturā, kā arī tiks popularizēts veselīgs dzīvesveids.

Kā iepriekš norādīja uzņēmuma pārstāve Anita Berķe, šogad pēc līdzīga principa arī Lietuvā un Igaunijā notiks putras programmas, kur kā piemērs izmantota Latvijas pieredze.

Programma skolās notiek divās vecuma grupās – 1.-4.klasēm un 5.-8.klasēm. Programmā iesaistās arī skolu ēdnīcas, kuras visu oktobri cienā bērnus ar veselīgām putrām. Tāpat skolās viesojas speciālisti, kas skolēnus iepazīstina ar graudaugu pamatīpašībām un nepieciešamību tos iekļaut ēdienkartē.

“Rīgas dzirnavnieks” projektu īsteno sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru un Slimību profilakses un kontroles centru.

 


Info: BNS 

Foto: jamieoliver

 

Saistītās tēmas: FzendaMeistarklazePutra

youtube icon
Abonēt youtube