11. oktobrī medijus satricināja Znak.com ziņa par to, ka it kā Krievijas valdība amatpersonām devusi rīkojumu nekavējoties no ārzemēm atpakaļ uz Krieviju vest visus savus radiniekus, nesagaidot bērnu mācību gada beigas. Tiem, kuri rīkojumam nepakļausies, būs uzliktas karjeras sankcijas, piemēram, apturēta tās augstākā attīstība.

Kā ziņo Tvnet.lv, ataucoties uz portālu “Daily Star”, Krievijā acīmredzot notiekot gatavošanās kādam lielam politiskam notikumam, iespējams pat karam, bet bijušais PSRS līderis Mihails Gorbačovs brīdinājis, ka Krievijas un ASV nesaskaņu dēļ pasaule atrodas bīstamā situācijā.

Un neskatoties uz to, ka Kremlī šo informāciju neapstiprināja, ir visai pamatoti domāt, ka tas nav joks un ir savā ziņā politiskais gājiens.

Kā ziņo Znak.com, Kremlī izskanēja neoficiāls lūgums par to, lai visas amatpersonas atgriež bērnus dzimtenē, lai viņi turpina savu izglītību Krievijā, nevis ārzemju valstīs.  Šādas ziņas liek nopietni aizdomāties par kara jautājumu, jo kāpēc gan valsts priekšsēdētājiem vajadzētu rīkoties tik radikāli? Tomēr, kā atzīmē izdevniecība, šis nav rīkojums, bet gan neformāls lūgums.

Krievijas preses sekretārs Dmitrijs Peskovs savā intervijā izdevniecībai “TASS” ziņoja, ka neko nav dzirdējis par tādām rekomendācijām.

“ Es neko tādu neesmu redzējis un dzirdējis,” saka oficiālais Kremļa pārstāvis.

Ir pilnīgi iespējams, ka tāda veida rekomendācijām ir tiesības eksistēt, tomēr dažādu iemeslu dēļ valdība nevēlas apstiprināt informāciju.

Tā vai savādāk, bet tēma par Krievijas elites nacionalizāciju sen vairs nav jauna.

Saistītās tēmas: KaršPutinsZnak.com

youtube icon
Abonēt youtube