Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas “Knicks” starpsezonas jaunieguvums Deriks Rouzs līdz tiesas, kurā viņš tiek apsūdzēts izvarošanā, beigām nevarēs atgriezties klubā, ASV medijiem atklājis vienības galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Paredzams, ka Rouza tiesa beigsies apmēram pēc nedēļas, tādējādi basketbolists izlaidīs trešo pirmssezonas pārbaudes spēli pēc kārtas.

“Lai arī kad tas beigsies, viņš būs šeit. Ceru, ka tas būs drīz, nevis vēlu. Pat nezinu, ko mēs šajā lietā varam iesākt. Teicām, lai tiek ar to galā. Nezinu, tur visu nosaka tiesa,” teica Hornačeks.

Rouzs tiek apsūdzēts 2013.gadā veiktā grupveida izvarošanā, bet pats viņš savu vainu šajā lietā noliedz. Kā apgalvo basketbolists, upure viņam sūtījusi īsziņu ar tekstu “Tev tagad jādodas pie manis”.

No Rouza un diviem viņa draugiem tiek piedzīti 21,5 miljoni ASV dolāru (19,6 miljoni eiro). Visas trīs apsūdzētās personas savu vainu noliedz, taču upures pārstāvji uzskata, ka īsziņās rakstītie teksti neliecina, ka apsūdzētāja esot vēlējusies intīmas attiecības ar trijotni. Savukārt Rouza pārstāvji apgalvo tieši pretējo – īsziņās sūtītie teksti liecinājuši par viņas vēlmi stāties intīmos sakaros.

Apsūdzētāja pagājušajā nedēļā liecināja, ka viņa bijusi tik apreibusi, ka atceroties tikai dažas epizodes no grupveida izvarošanas.

Trešdien Losandželosas policija paziņoja, ka viena no lietas izmeklētājām mirusi no šautiem ievainojumiem. Tiesa, incidents neesot saistīts ar Rouza lietu, un tiek pieļauts, ka tā bijusi pašnāvība.

Rouzs 2011.gadā tika nosaukts par NBA regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet pēc tam viņu sāka vajāt nopietni savainojumi, kas līdz šim brīdim viņam ir liedzis atkal demonstrēt augstvērtīgāko sniegumu. Tiesa, pēc ilgāka pārtraukuma saspēles vadītājs ir aizvadījis gana pilnvērtīgu sezonu, jo 66 spēlēs viņš caurmērā guva 16,4 punktus un veica 4,7 rezultatīvas piespēles.

Starpsezonā Rouzs no Čikāgas “Bulls” pārgāja uz Kristapa Porziņģa pārstāvēto “Knicks”, kuras jaunās sezonas pirmā spēle notiks 25.oktobrī, tiekoties ar pērnās sezonas čempioni Klīvlendas “Cavaliers”.

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BasketbolsIzvarošanaKnicksKomandaRouzsTiesa

youtube icon
Abonēt youtube