Lielākā daļa sieviešu cieš no strijām, galvenokārt pēc dzemdībām, taču nereti tas nav iemesls.

Arī vīriešiem mēdz tās parādīties, gluži tāpat kā sievietēm, kuras nemaz nav stāvoklī. Strijas parādās tad, ja ir pēkšņs svara pieaugums vai zudums. Zināmi vairāki dabīgi produkti, kas var palīdzēt samazināt strijas un padarīt neredzamas uz visiem laikiem. Tomēr tas prasa regulāru ādas kopšanas programmu un stingru disciplīnu.

1. Alveja
Alveja ir augs, kas palīdz atjaunot ādas audus, un tai ir brīnumainas ārstnieciskas īpašības. Paņem svaigu alvejas lapu un no tās izspied sulu. Sulu iemasē vietās, kurās redzamas strijas un atstāj uz ādas apmēram 20 – 30 minūtes. Pēc tam noskalo ar remdenu ūdeni. Atkārto ik dienas!

2. Kakao sviests
Kakao sviesta lietošana palīdz samazināt strijas gan grūtniecības laikā, gan arī pēc tam. Lielisks laiks, kad izmantot kakao sviestu, ir nakts. Pirms došanās gulēt vietās, kur redzamas strijas, iemasē kakao sviestu un dodies pie miera. Ar laiku strijas sāks samazināties un izbalēs pavisam.

3. Gurķu un citronu sula
Citornu sulas dabīgā skābe ļauj dziedēt un samazināt rētas, un gurķu sula nodrošina nomierinošu iedarbību, padarot ādu svaigu. Sajauc citronu un gurķu sulu vienādās daļās. Sulu uzklāj rētu skartajās vietās un ļauj lai sula iesūcas miesā. Apmēram 10 minūtes paturi uz miesas un pēc tam ar siltu ūdeni noskalo.

4. Mandeļu un kokosriekstu eļļa
Abas eļļas sajauc kopā vienādās proporcijās un regulāri iemasē ādā. Āda būs mitrināta un neveidosies jaunas strijas, samazinot jau esošās.

5. Aprikožu maska un eļļa
Aprikozēm piemīt lieliska pīlinga funkcija, kas padara to ļoti efektīvu, kad runa ir par striju samazināšanu. Ņem 2 -3 aprikozes, pārgriez tās un izņem sēklas. Augli saspied viendabīgā masā un liec uz striju klātās ādas. Uz ādas turi 15 minūtes. Pēc tam ar siltu ūdeni noskalo. Šo procesu atkārto katru dienu mēneša garumā un redzēsi rezultātus!

Tīrai aprikožu eļļai piemīt atjaunojošas īpašības, tādēļ tā palīdz mazināt strijas. Šo eļļu kopā ar citronu sulu  iemasē ādā efektīvākam rezultātam.

6. Rīcineļļa
Tā kā vietās, kur izveidojušās strijas, āda ir sačokurojusies un sausa, tai nepieciešama barošana un mitrināšana. Rīcineļļu iemasē ādā. Tas palīdzēs dziedēt un izlīdzināt radušās strijas. Taču atceries, tas ir jādara regulāri!

 

Saistītās tēmas: ādaādas kopšanapadomistrijas

youtube icon
Abonēt youtube