Nereti redzam skaisti uzposušās dāmas ar  perfektu grimu, sejas ādu un skaistiem, zīdainiem matiem, bet, kad pievēršam uzmanību kājām, saprotam, ka tās atstātas novārtā.

Kāju ādas kopšana ir tikpat svarīga kā sejas ādas un matu nepārtrauktas lološana. Kājas ir tās, kas mūs nes ikdienas gaitās, tās, kas tur lielo slodzi, tādēļ par to labklājību būtu jādomā tikpat daudz kā par visu pārējo ķermeni.

Tāpat kā mati un sejas āda, arī pēdām vienmēr ir jābūt barotām un mitrinātām. Pedikīram būtu jābūt normai vismaz divas reizes mēnesī, jo atmirusī āda rada sabiezējumus un sausumus, kas vēlāk pārtop sasprēgājušos papēžos, un paveicas, ja tie nesāp, tomēr gadās, ka papēži sasprēgā tik ļoti, ka pat vienkāršākās ikdienas darbības var kļūt sāpīgas.

1. Laims ar cukuru. Uz pusēm pārgriez laimu un vienu pusīti iemērc cukurā. Ar šo laimu vari noberzt papēžus, līdz granulētais cukurs ir izkusis un iemasēts ādā. Ļauj ādai nožūt. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni un nosusini ādu.

2. Silta ziepju vanna. Paņem bļodu, kurā mērcēsi kājas. Tajā ielej siltu ūdeni un pievieno savas iecienītās vannas putas. Pievieno sauju rožu lapiņu, 100 ml sēklu eļļas, 500 ml piena un 5 pilienus sandalkoka eļļas. Ar roku šo visu izmaisi un liec kājas mērcēties apmēram 20 minūtes. Izmantojot pumeku, atbrīvojies no atmirušās ādas uz papēžiem (atceries, ar to neaizraujies, ne biežāk kā reizi nedēļā). Pēc tam kājas nosusini un iezied ar barojošu krēmu.

3. Jūras sāls un auzu pārslu skrubis. Gaisa necaurlaidīgā traukā  sajauc 1 glāzi auzu pārslu, 100 ml mandeļu eļļas, 100 gramus jūras sāls, 100 gramus medus, 100 gramus rīsu pulvera un 10 pilienus piparmētru eļļas. Ikreiz, kad dodies baudīt siltu vannu, izmanto šo skrubi savām pēdām. Tas ne tikai palīdzēs atbrīvoties no netīrumiem, bet arī mīkstinās sasprēgājušos papēžus, vieglāk ļaujot atbrīvoties no atmirušās ādas. Āda top maiga un gluda.

 

Saistītās tēmas: komfortspapēžipēdasskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube