Ja esi kā vairums cilvēku, tad sapratīsi, ka dzīve ir pārāk ātra un atvēlēt laiku sev ir itin sarežģīti. Darbs, bērni, saviesīgā dzīve, un vispār dzīve kopumā atņem laiku mums pašiem sev.

Taču ir veidi, kā visā šajā ikdienas steigā varam dzīvot veselīgi un nezaudēt enerģiju.

Runājot par uzturvielām tad saucamie “superfoods” jeb patiesi uzturvērtībām bagāti produkti mūsu ķermenim sniedz ļoti daudz vitamīnu, minerālvielu, antioksidantu un šķiedrvielu, kas ikdienas gaitās mums tik ļoti vajadzīgs.

Mandeles

Lielisks, uz augiem bāzēts, olbaltumvielu avots, kas saglabā augstu enerģijas līmeni visas dienas garumā. Papildus mandelēs ir B un E vitamīni, tāpat kā magnijs un dzelzs, kas cīnās ar nogurumu.

Asie pipari

Asie pipari piedod lielisku garšu ikvienai diētai, pat visgarlaicīgākajai, turklāt tiem ir vairākas labas īpašības. Asajos piparos ir kapsacīns, kas pipariem dod šo asumu, kas tālāk palīdz paaugstināt skābekļa līmeni asinīs, tādā veidā cīnoties ar nogurumu.

Zaļās lapas

Zaļumi, piemēram, spināti, parastie kāposti vai kalē kāposti lieliski cīnās ar nogurumu, īpaši, ja slimo ar anēmiju. Šajos zaļumos ir ne tikai daudz dzelzs, kas papildus rada sarkanās asins šūniņas, bet arī C vitamīns, kas ļauj dzelzim daudz vieglāk absorbēties ķermenī. Kāda lieliska kombinācija!

Garšvielas

Garšvielas, piemēram, ingvers vai kurkuma piedod ēdienam īpašu garšu, kā arī padara jūs veselākus. Aktīvas sastāvdaļas, tostarp kurkumīns un džindžerola, palīdz mazināt iekaisumus un novērš slimības, stiprina imūnsistēmu, kas var samazināt enerģijas zudumu.

Banāni

Banāni ir vēl viens ātrs veids, kā atgūt veselību, īpaši necenšoties. Banāni ir bagāti ar šķiedrvielām, kas saglabā vienmērīgu cukura līmeni asinīs visas dienas garumā, un tajos esošais kālijs sniedz enerģiju steidzīgajai dienai.

Kvinoja

Kvinoja ir lieliska alternatīva, piemēram, makaroniem, kuros ir daudz ogļhidrātu, kas atstāj diezgan smagu sajūtu, ķermeni nogurdinot. Šiem lieliskajiem graudiem ir zems ogļhidrātu līmenis, taču nodrošina ķermeni ar augstas kvalitātes veģetārajām olbaltumvielām, kas uztur ķermenī enerģiju. Kvinojā esošās uzturvielas – B vitamīnu komplekss, magnijs, kālijs un dzelzs lieliski cīnās ar nogurumu.

Čia sēklas

Gluži kā kvinoja, čia sēklas palielina enerģijas līmeni, nodrošinot augstas kvalitātes olbaltumvielas visas dienas garumā, bez pārmērīgiem ogļhidrātiem vai neveselīgajiem taukiem. Čia sēklās esošais B5 vitamīns palīdz cīnīties ar nogurumu, jo tas absorbē lielu daudzumu šķidruma, novēršot ar dehidratāciju saistīto nogurumu.

Īsāk sakot, jums nav radikāli jāmaina ēdienkarte, vienkārši tajā iekļaujiet šos lieliskos, uzturvielām bagātos produktus un vērojiet, kā uzlabojas jūsu veselība.

Saistītās tēmas: brīnumproduktiEnerģijasēklassuperfoodsveselībazaļumi

youtube icon
Abonēt youtube