Rīgas restorānu nedēļā šoruden ir salīdzinoši liela aktivitāte, lielākoties galdiņus restorānos rezervē vidējā paaudze vecumā no 40-50 gadiem, pastāstīja aptaujātie restorānu pārstāvji.

“Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” pastāstīja, ka restorāna klienti ļoti aktīvi rezervē galdiņus. “Ir ļoti daudz rezervāciju. Cilvēki tās pārsvarā atliek uz pēdējo brīdi, šodien jau bija jāatsaka diezgan daudziem cilvēkiem. Klienti kaut kā zvana tajā dienā, kad jau viss ir rezervēts,” sacīja restorāna pārstāvis, norādot, ka sestdien, svētdien “Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā” vēl ir iespējams rezervēt galdiņus. Populārākais restorānu galdiņu rezervācijas laiks ir vakarā pēc darba.

“Valmiermuižas vēstniecības Rīgā” pārstāvis piebilda, ka pavasarī bija mazāka aktivitāte, bet tagad rudenī – lielāka. Restorānu apmeklē dažādas paaudzes cilvēki, taču jauniešu esot nedaudz mazāk nekā citu gadagājumu cilvēku. Vislielākā aktivitāte ir prognozējama šodien.

Arī trīs pavāru restorānā “Tam labam būs augt” teica, ka klientu rezervāciju aktivitāte ir ļoti liela.

Savukārt restorānā “Benjamiņš” pastāstīja, ka Rīgas restorānu nedēļā restorānā ir ļoti augsta apmeklētāju aktivitāte un visās dienās restorāna galdiņi bija pilnībā aizņemti. Aktīvāk klienti centās rezervēt galdiņus nedēļas nogalei, taču patlaban saistībā ar lielo pieprasījumu restorānā vairs nav brīvu vietu nedēļas nogalei. Visaktīvāk rezervācijas veic vidējā paaudze.

“Bibliotēka No.1 Restorānā” teica, ka restorānā visi galdiņi ir rezervēti un brīvu vietu vairs nav. Noslogojums ir ļoti liels, un rezervāciju aktivitāte varētu būt pat augstāka nekā pavasarī. Lai arī galdiņus vairs nav iespējams rezervēt, potenciālie restorāni apmeklētāji ir laipni aicināti, garāmejot noskaidrot noslogotību, iespējams, kāds galdiņš atbrīvojas. “Citi klienti pasēž, citi nobauda vakariņas ātrāk, līdz ar to var gadīties, ka izdodas noķert laiku, kad atbrīvojas kāds galdiņš,” sacīja restorāna pārstāve. Ļoti daudz restorānu pasākuma laikā apmeklē vidējā paaudze, kam seko jaunieši un vecāka gadagājuma cilvēki.

Arī restorānā “Rocket Bean Roastery” pastāstīja, ka apmeklētāju aktivitāte ir augsta, galdiņš jārezervē vismaz dienu iepriekš.

Arī pasākuma rīkotāja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua pastāstīja, ka restorānu nedēļas laikā aktivitāte ir liela un to apstiprina arī RTAB aptaujātie restorāni. “Par konkrētiem skaitļiem mēs varēsim runāt nākamās nedēļas vidū, kad tiks apkopota informācija no visiem 57 dalībniekiem,” pauda Blaua.

Turpretī restorānā “B-Bārs restorāns” sacīja, ka šonedēļ Rīgas restorānu nedēļas laikā restorānā ir salīdzinoši maza apmeklētāju aktivitāte un šo varētu skaitīt kā vismazāk aktīvo nedēļu starp tām, kurās “B-Bārs restorāns” piedalījās. Iespējams, tas skaidrojams ar lielo restorānu skaitu, kas šosezon piedalās pasākumā. Pārsvarā restorānu šonedēļ pasākuma laikā apmeklē cilvēki ap 40-50 gadiem.

Rudens Rīgas restorānu nedēļa norisinās no 10. līdz 16.oktobrim, un tajā šoruden piedalās 57 restorāni. Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā. Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro. Pasākumu organizē RTAB.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: apmeklējumspopularitāterestorānu nedēļaRīga

youtube icon
Abonēt youtube