Piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā nav pakāpusies augstāk par 0..+3 grādiem, vienīgi Ziemeļkurzemē un Dienvidkurzemes piekrastē gaiss iesilis līdz +3..+6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis apmākušās, Kurzemes rietumos uzspīdējusi saule. Arī tuvākajā diennaktī mākoņi klās debesis, vietām iespējami sīki nokrišņi un migla. Tomēr sagaidāms, ka sestdienas gaitā daudzviet valstī uzspīdēs saule.

Sestdien pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, dienā Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -3..+3 grādi, dienā gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem.

Rīgā sestdien gaidāms apmācies laiks, dienas gaitā mākoņi var pašķirties, ļaujot parādīties saulei. Naktī pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra būs +1 grāds; dienā vējš kļūs mērens un termometra stabiņš pakāpsies līdz +6 grādiem.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā Daugavpilī novērots pirmais nelielais sniegs, savukārt ceturtdiena daļā Vidzemes un Latgales bija pirmā diennakts šoruden ar vidējo gaisa temperatūru zem nulles.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: laikapstākļinullePiektdienarudensVēsi

youtube icon
Abonēt youtube