Liels paldies par palīdzību cilvēka meklēšanā visiem bezvests.lv brīvprātīgajiem un tiem, kas atbrauca palīgā pirmo reizi.

Diemžēl, 31 gadu vecais Ainārs Jēgers atrasts miris Priedaines meža apkartnē.

Meklēšanas darbi noritēja nepārtraukti četras stundas, kuru laikā vairākas brīvprātīgo grupas ķemmēja mežu, piekrastes zonu un purvainu apvidu. Meklēja gan staigājot pa mežu, gan ar laivu uz ūdens, gan ar kvadraciklu.

Meklēšanā piedalījās ap 40 cilvēku, galvenokārt rīdzinieki. Bija arī Jūrmalas iedzīvotāji. To vidū arī Antons V., kurš šajā vasarā Dubultos daudzu dienu meklējumu rezultātā, sadarbojoties ar Bezvests.lv kā koordinatoru, atrada neatpazītu sievietes ķermeni. Daži brīvprātīgie šodien atbrauca pirmoreiz, kā piemēram, rīdzinieks Guntis – viņš pastāvīgi seko internetā meklēšanas pasākumiem, tomēr šoreiz nolēma piedalīties meklēšanās arī pats – meklēšanas darbu veikšanai izmantoja savu kvadraciklu, ar kuru vairākas reizes kopā ar brīvprātīgajiem pārmeklēja aizdomīgus Priedaines meža apgabalus, kā arī apkaimes purvainās vietas.

Beidzot viena brīvprātīgo grupa Aleksandra Gora un Sandras Mikeļsones vadībā atrada pazudušā Aināra somu ar personīgām mantām, savukārt cita grupa pēc kāda laika atrada pašu pazudušo cilvēku. Bez dzīvības pazīmēm. Šoreiz pazudušā ķermeni pirmā ievēroja Bezvests.lv koordinatore Jūlija Voroņina. Viņa kopā ar kinoloģi Ingunu Osi un suni Jay-Jay gāja pa priekšu pārējiem brīvprātīgajiem.

Uzreiz atnāca arī pārējie grupas brīvprātīgie – Oļegs, Vlads un Eduards, kas gāja pa pēdām un bija burtiski pāris metrus aiz viņas:

“Tas nav mans personīgais nopelns: lieliski nostrādāja visa bezvests.lv komanda – visas grupas! – stāsta Jūlija Voroņina. – Pārbaudījām visu. Kad atrada somu, uzreiz pasauca kinologu ar suni un tuviniekus, kuri atpazina pazudušā personīgās mantas. Tad suns sajuta un burtiski veda komandu uz pareizo vietu…”

Grupu vecākie pa rāciju paziņoja par atrasto Bezvests.lv bāzei. Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis nekavējoties izsauca Jūrmalas policiju. Atsevišķs paldies Jūrmalas pašvaldības policijai un Valsts policijai.

Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem …

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Ainārs JēgersMežsmiris

youtube icon
Abonēt youtube