Mēs visas mīlam skaisti gludas kājas, perfektu biki zonu un ideālas paduses, tomēr nereti saskaramies ar to, ka rīta steigā vai vakara lielajā nogurumā esam skūšanās procesam pievērsušas visai nelielu nozīmi un rūpes, kā rezultātā esam iedzīvojušās iekaisumos un ne īpaši glītā ādā.

Pastāstīsim 10 biežākās liekā apmatojuma skūšanās kļūdas un iespējamos risinājumus, kā šīs kļūdas labot.

1. Aizmirstam, ka pirms skūšanās āda ir jāsagatavo.
Sausā skūšanās nereti pilda savu funkciju, tomēr visbiežāk šādā veidā āda tiek sakairināta, tādēļ noteikti uz ādas jāklāj produkti, kas skuveklim ļauj līgani slīdēt pār ādu. Vari izmantot īpaši krēmīgu dušas želeju vai arī investē kādā lieliskā skūšanās krēmā.

2. Tu izmanto pārāk karstu ūdeni. Ja jūsu āda ir jutīga, pieturieties pie remdena vai vēsa ūdens. Karsts ūdens ādu sausina, padarot to ne īpaši skaistu. Ja neesi auksta ūdens fane, uzreiz pēc skūšanās, izmanto ātru kontrastdušu. Sākumā ādu noskalo ar siltu ūdeni, pēc tam ar aukstu. Tā aizvērsi poras un samazināsi ādas kairinājumu.

3. Izmanto pārāk nolietotu skuvekli. Nolietots skuveklis skūšanos padara ilgāku un palielina risku satraumēt ādu. Ilgāk par mēnesi vienu skuvekli neizmanto. Tev nav jābankrotē ikreiz, kad nolietojas iegādātais skuveklis. Veikalos nopērkamie lētie skuvekļi pilda savu funkciju tieši tikpat labi.

4. Slinko ar skuvekļa noskalošanu. Ja noskalosi skuvekli pēc katras reizes, kad to novelc gar ādu, tas paātrinās tavu skūšanās procesu, jo skaidrs, ka tīrs asmens skuj labāk, nekā netīrs.

5. Par maz spiediena. Ja vēlies ideālu skuvumu, asmeni maigi piespied pie ādas, bet ne pārāk stipri, jo negribam taču sagriezties. Ja vēlies atbrīvoties no liekā apmatojuma tādās vietā, kā bikini zona, tad ādu nedaudz pastiep, tā to būs vieglāk noskūt.

6. Skūšana nepareizā virzienā. Iespējams, esi dzirdējusi, ka vislabāk skūt tādā virzienā, kā aug matiņi. Taču nereti šādā veidā matiņi mēdz ieaugt ādā, tādēļ izvēlies skūt pretēji matiņu augšanas virzienam. Ja jāskuj paduses, nereti problēmas sagādā tas, ka neredzam šo augšanas virzienu. Tādēļ iesakām skūt virzienā uz seju, tā, lai vienmēr redzat, ko dara asmens.

7. Nepareiza skuvekļa uzglabāšana. Vannas istaba ir lieliska vieta, kurā glabāt skuvekļus, tomēr uzmanieties, lai tas nemirkst ūdenī. Ūdenī asmens sāks rūsēt, un sarūsējis asmens ir veids, kā iegūt kādu infekciju.

8. Aizmirstam parūpēties par ādu pēc tās skūšanas. Nav obligāti ādā jāiesmērē vīriešiem tik ierastie spirtotie pēc skūšanās losjoni. Vienkārši jāizvēlas aptiekā nopērkamie līdzekļi, kas ļaus novērst ādas niezi vai apsārtumu. Visbiežāk šajos produktos ir hidrokortizons. Tāpat āda noteikti jāmitrina.

9. Ļauj matiņiem pilnībā ataugt.
Ja matiņiem ataugot, bieži gadās ieauguši matiņi, vislabākais risinājums ir skūšanās ik dienas. Galvojam, neataugušus matiņus noskūt ir daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā, ja sagaidi līdz tie atauguši.

10. Nepiemērots apģērbs. Nereti pārāk pieguļošs apģērbs rada kairinājumu, kas vēlāk pārtop iekaisumā, tādēļ uzreiz pēc skūšanās izvēlies brīvu apģērbu. Ja esi skuvusi bikini zonu, izvēlies kokvilnas, brīvu apakšveļu.

 

Saistītās tēmas: bikini zonaliekais apmatojumsskūšanāsskuveklis

youtube icon
Abonēt youtube