No 27. oktobra līdz 29. oktobrim Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies 5. starptautiskais bērnu baleta festivāls, informēja festivāla organizatore Ingrīda Lūre.

Ikgadējais festivāls, kas Liepājā notiek kopš 2011. gada, veltīts baletmeistara Leona Brunava piemiņai.

Festivāla idejas autore un Liepājas baleta un deju studijas vadītāja Lūre skaidroja, ka šogad festivāla programmā iekļauta mākslas izstāde, kā arī tematiskā kino pēcpusdiena, baleta meistarklases, koncertuzvedums un festivāla kulminācijā – starptautiskais jauno baleta dejotāju konkurss.

Festivāla pirmajā dienā, 27. oktobrī, plkst.17 koncertzāles 2. stāva galerijā tiks atklāta mākslinieces Elizabetes Melbārzdes personālizstāde “Sajūtu dimensija”, savukārt Eksperimentālās skatuves telpās paralēli demonstrēs Zviedrijas laikmetīgās dejas īsfilmu “Ilgas lidot, ilgas krist”.

Savukārt 28.oktobrī plkst.16 notiks jauno baleta dejotāju konkurss, kurā piedalīsies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Vācijas un Indijas.

29. oktobrī notiks baleta meistarklase, kuru vadīs Dženija Vestringa un Ītans Sivaks no Zviedrijas.

Plkst.16 notiks festivāla konkursa laureātu apbalvošana, bet festivāla programmas noslēgumā plkst.17 notiks mūzikla “Mana skaistā lēdija” koncertuzvedums. Iestudējumā piedalīsies audzēkņi no Rīgas Doma kora skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, kā arī Mūzikas akadēmijas. Iestudējuma diriģents – Reinis Lapa, režisors – Juris Jonelis.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs.

 

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: BaletsbērniKultūraLiepāja

youtube icon
Abonēt youtube