Kafija – tas ir baudījums. Par šo produktu daudzi cilvēki ir gatavi maksāt, nemaz nevilcinoties. Un nav nekādu ierobežojumu, ja cilvēks ir gatavs maksāt par prieku un baudu. Bagāts kafijas cienītājs ir izšķērdīgs dārgas kafijas šķirnes iegādei.

Saint Helena Island” kafija

Svētās Helēnas sala – maza vulkāniskas izcelsmes sala Atlantijas okeānā. Tā tiek uzskatīta par vienu no vistālākajiem pasaules stūriem. Šeit no dzīves šķīries pats Napoleons Bonaparts.

Kafija šajā paradīzes malā tiek iegūta jau kopš 1733. gada. Šī kafija ir tikai organiska, jo augšanas procesā tiek izmantots tikai dabīgs mēslojums. Šī kafija iemantojusi popularitāti, jo izceļas ar savu garšu un ekskluzivitāti, jo tās ražošanas apjoms ir visai niecīgs. Par vienu kilogramu “Saint Helena Island” kafijas nāksies šķirties no 180 ASV dolāriem.

Blue Mountain” kafija

Šī kafijas šķirne aug nelielās kalnu plantācijās 1800 metru augstumā virs jūras līmeņa Jamaikas liegumā. Kafijas graudiem ir iegarena forma un neparasti zili zaļš krāsojums. Šī kafija tiek dēvēta par “royal” dzērienu un tiek uzskatīta par kafiju ar augstas kvalitātes garšu un aromātu. Cena kilogramā šai kafijai izmaksā aptuveni 500 ASV dolārus.

Hacienda La Esmeralda”

Ļoti retas un dārgas šķirnes kafija, kas tiek audzēta Panamas ziemeļrietumos. Teritorija, kur tiek audzēta kafija, ir sertificēta kā vieta, kura nav cietusi no cilvēka darbības ietekmes. Reģiona ekosistēma šeit tiek saglabāta tās sākotnējā formā. Šī kafija tiek uzskatīta par videi draudzīgāko kafiju pasaulē. Kafijas koki tiek audzēti uz bagāto vulkānu augšņu nogāzēm 1700 metru augstumā virs jūras līmeņa. Pupiņas tiek novāktas tikai ar rokām, izvēloties tikai sarkanās pupiņas.

Tiesa, par kilogramu šīs gardās kafijas tev būtu jāšķiras no 800 ASV dolāriem. Hacienda La Esmeralda” vairākas reizes tikusi atzīta par pasaules labāko kafiju.

Kopi Luwak”

Šī ir pasaules dārgākā kafijas šķirne, kur par vienu kilogramu jāšķiras no veseliem 1300 ASV dolāriem. Tā tiek audzēta Indonēzijā, Filipīnās un Indijas dienvidos. Šajos mežos dzīvo mežu civeta, kura ēd nogatavojušās ogas. Viss īpašais ir tajā, kas notiek pēc tam. Dzīvnieki sagremo ogu mīkstumus un pēc tam izdala tos no organisma caur fekālijām, kuras kafijai sniedz bagātīgu aromātu un garšu.

Saistītās tēmas: BagātiEkskluzīvakafijapasaule

youtube icon
Abonēt youtube