Rīgā veidos lietotu industriālo eļļu reģenerāciju Katlakalnā un šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Ēdoles ielā, Rīgas domes sēdē lēma deputāti.

Nolietoto industriālo eļļu reģenerāciju un reģenerēto eļļu iepakošanu mazākos tilpumos Katlakalna ielā 11 k-5 realizēs SIA “LatMedTur”.

Tiek plānots, ka iekārtas jauda ļaus reģenerēt nolietotās eļļas līdz 200 litriem stundā ar kopējo apjomu līdz 300 tonnām gadā. Nolietotās eļļas kā izejvielas tiks iepirktas no uzņēmumiem, kas savām iekārtām izmanto transformatoru, hidrauliskās, reduktoru un citas industriālās eļļas.

Reģenerētā eļļa tiks iepakota plastmasas kannās. Atkritumi, kas veidosies eļļas reģenerācijas procesā, tiks sašķiroti, novietoti atsevišķos konteineros un nodoti licencētiem bīstamo atkritumu pārstrādātājiem.

Savukārt Ēdoles ielā 10 SIA “Pilsētvides serviss” veidos šķiroto atkritumu savākšanas laukumu.

Laukumā paredzēts izveidot šķiroto atkritumu savākšanas laukumu, lai nodrošinātu iespēju Rīgas iedzīvotājiem bez maksas nodot plastmasas, papīra, stikla, metāla atkritumus, kā arī sadzīvē radušos bīstamos atkritumus.

Dalīti savāktie atkritumi, kuri netiek klasificēti kā bīstamie, tiks nodoti pārstrādei. Sadzīvē radušies bīstamie atkritumi tiks nodoti komersantiem, kas saņēmuši atbilstošas atļaujas.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: EļļaKatlakalnsReģenerācijaVieta

youtube icon
Abonēt youtube