Piektdien, 21. oktobrī, plkst.12 Rīgas Zooloģiskajā dārzā atklās atjaunoto lauvu mītnes āra aploku, informēja zooloģiskā dārza Informācijas un izglītības nodaļā.

Šogad ar Rīgas domes atbalstu atjaunota lauvu mītne un sagaidīts jauns iemītnieks – Āzijas lauvu mātīte, kura no Tallinas zoodārza ieradās 7. oktobrī.

Pasākuma laikā Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un SIA “Baltic Zinc Technics” komercdaļas vadītāju Kasparu Kreili atskatīsies uz paveikto un pasniegs cienastu lauvenei Tori.

Lauvu mītnes āra aploka rekonstrukcijas darbi veikti ar Rīgas domes, “Baltic Zinc Technics” un apmeklētāju atbalstu. Vēsturiski veidotā “Lauvu bedre” 104 gadu laikā piedzīvojusi ceturtās nopietnās pārmaiņas, pārtopot mūsdienīgā un lauvu vajadzībām atbilstošākā veidolā.

Rekonstrukcijas laikā īstenoti vairāki tehniski uzlabojumi, kas atvieglos ikdienas soli zooloģiskā dārza darbiniekiem, ļaus omulīgāk justies dzīvniekam. Trīs skatu laukumi veidoti, ievērojot universālā dizaina principus, kas ļaus ikkatram apmeklētājam ielūkoties aplokā.

 

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: AtgriežasVoljerāLauvaZoo

youtube icon
Abonēt youtube