Vai nebūtu lieliski, ja pastāvētu kāda burvju dzira, kas visu, ko vēlamies, padara perfektu? Un ticiet vai nē, mūsu virtuves skapītī kaut kur tālu stūrī stāv šāds līdzeklis, un tas ir ābolu etiķis!

Etiķis ir viena no tām lietām, kuru var izmantot neskaitāmos veidos. Ābolu etiķis ir vispopulārākais etiķis, kas nācis no pašas dabas.

Būtībā ābolu etiķis veidojas, rūgstot ābolu mīkstumam. Un, tam izveidojoties, rodas dabisks brīnumeliksīrs, kas padara matus spožus, ādu starojošu un mazina slimību risku un vispārīgi ir vērtīgs palīgs mājas darbos.

Ābolu etiķis matu veselībai

1. Tā lieliskās īpašības palīdz līdzsvarot jūsu galvas ādas un matu dabisko pH līmeni.

2. Tā pretsēnīšu un antibakteriālās īpašības palīdz cīņā ar galvas infekcijām, ādas sausumu, niezi un blaugznām.

3. Pēc matu mazgāšanas izskalo tos ar viegli šķaidītu ābolu etiķi, tiks līdzsvarots pH līmenis un mīkstināti mati, padarīti spīdīgi un gludi.

4. Izlīdzina raupju matu kutikulu un cīnās ar sašķeltiem matu galiem.

Padoms: 1/4 daļu glāzes ūdens šķaidi ar 1/4 daļu ābolu etiķa. To iemasē galvas ādā. Aptin galvu ar dvieli un 20 minūtes ļauj darboties. Izskalo ar remdenu ūdeni. Lieliskiem rezultātiem šo atkārto divas reizes nedēļā.

Ābolus etiķis skaistai ādai

5. Izlīdzina sejas ādas pH līmeni, un ābolu etiķis lieliski aizstāj veikalos nopērkamos ādas tonikus.

6. Tas lieliski cīnās ar kārpām, saules apdegumiem, vecuma pigmentācijas plankumiem un pinnēm, akni.

7. Lieliska alternatīva pēc skūšanās losjonam.

Padoms: plānu kārtu uzsmērē sejas ādai un ļauj darboties visu nakti. Mazumiņu var iesmērēt uz kārpām un pārlīmēt ar plāksteri. Un pēc pāris dienām šī kārpa pati nokritīs.

Ābolu etiķis tavai veselībai

Veselības eksperti galvo, ka ābolu etiķim piemīt dievišķas īpašības. Palīdz samazināt svaru, asinsspiedienu un cukura līmeni asinīs, palīdz ārstēt klepu, augstu holesterīna līmeni, diabētu un pat vēzi.

8. Antibakteriālās īpašības uzlabo imūnsistēmu un palīdz pret zarnu infekcijām un aizcietējumu, nodrošinot pareizu gremošanas sistēmas darbību.

9. Samazina glikozes līmeni asinīs un cīnās ar vēža šūnām.

10. Palīdz no ķermeņa izvadīt sārņus un nelabvēlīgās šlakvielas.

Padoms: Taisi vieglu etiķūdeni (siltu) un ar to skalo muti, palīdzēs cīnīties ar sliktu elpu.
Pāris tējkarotes pievieno siltam ūdenim un iedzer pāris malkus 30 minūtes pirms maltītes. Tas var darīt brīnumus ar tavu vielmaiņu un svara problēmām. Palīdzēs nepārēsties, kontrolējot apetīti. Ierobežo vēlmi pēc ogļhidrātiem.
Lai mājas apstākļos iegūtu baltus zobus, divreiz nedēļā ar ābolu etiķi izskalo muti un mazgā ar to zobus.

 

Saistītās tēmas: ābolu etiķisādamatiskaistumsveselība

youtube icon
Abonēt youtube