Granātābols, zināms, ka oriģināli cēlies no Irānas un to sauc par “paradīzes augli”. Augļa sulīgās, rubīnsarkanās sēklas tiek uzskatītas par labklājības un auglības simbolu ne vienā vien kultūrā. Un runā, ka patiesībā granātābols bija tas, kas auga Ēdenes dārzā, nevis ābols.

Neskaitot unikālo granātābolu garšu, tam piemīt ārkārtīgi daudz lielisku īpašību – palīdz veicināt sirdsdarbību, palielinot asins plūsmu un pazeminot asinsspiedienu. Granātābola spēks slēpjas tā augstajā antioksidantu aktivitātē. Tajos ir 15 dažādi antioksidanti un divi spēcīgākie ir miecvielas un antociāns. Tiem ir pretiekaisuma, pretvēža un pretnovecošanas īpašības.

Auglis palīdz atjaunot un papildināt ādu daudzos veidos. No pretnovecošanās īpašībām līdz spīduma piešķiršanai.

Tas ir arī bagātīgs šķiedrvielu, A, C un E vitamīna, dzelzs, joda, kālija, kalcija un silīcija avots.

Spēcīgs antioksidants: Ādas veselības uzturēšanai ir būtiska nozīme, samazinot brīvo radikāļu radītos bojājumus, iespējams izvairīties no pāragras ādas novecošanās. Granātābols tiek uzskatīs par brīnumaugli augstā antioksidantu līmeņa dēļ. Pētījumi liecina, ka granātābolu sulā ir vairāk antioksidantu nekā melleņu un akai ogu sulā.

Šūnu reģenerācija: granātāboli ir lielisks pretiekaisuma un taukskābju avots, taču tas stimulē arī keratinocītu ādas šūnas, kas palīdz to reģenerācijā.

Pretnovecošanas līdzeklis: Derma – ārējā sejas ādas kārta, veidota no kalogēna un elastīgām šķiedrām. Sejā parādās grumbas un krunkas, tiklīdz kalogēns un elastīgās šķiedras sāk noārdīties. Vitamīns C ir neatņemama sastāvdaļa kalogēna veidošanās procesā, ļaujot proteīniem kļūt spēcīgākiem. Tikai viens vidējs granātābols satur 48% no nepieciešamās C vitamīna dienas devas.

Mitrināšana un pīlings: granātābolu sula sniedz daudz laba mūsu ādai. Tās smalkā molekulārā struktūra palīdz dziļāk ādā nodrošināt tai nepieciešamo mitrināšanu. Granātābolu sula palīdz cīnīties ar bālu un sausu ādu. Auglī esošais C vitamīns mazina nelīdzenumus, tiklīdz tiek uzklāts uz ādas. Saberztas augļa sēklas lieliski pilda pīlinga funkciju.

Dabisks spīdums: granātāboli uzlabo gremošanas sistēmu un asins plūsmu, kas veicina ādas mirdzumu un veselīgu izskatu. Vien glāze sulas dienā var radīt lieliskus rezultātus.

Cīnās ar pinnēm: iekaisumiem ir svarīga loma, veidojoties pinnēm. Auglī esošie antioksidanti cīnās ar brīvajiem radikāļiem, kas rada kaitējumu šūnām un audiem, izraisot iekaisumus organismā. Granātābolā esošie vitamīni palīdz regulēt ādas sebumu, eļļaino sekrētu, kas veicina piņņu veidošanos.

Saules aizsardzība: vai zināji, ka granātābols lieliski spēj pildīt saules aizsargkrēma funkcijas? Auglī esošās skābes un polifenols palīdz dziedēt saules apdegumus un zināms, ka mazina saules radītos bojājumus. Pētnieki apgalvo, ka augļa sula var palīdzēt mazināt UV staru negatīvo ietekmi un kavē ādas vēža veidošanos.

 

Saistītās tēmas: granātābolsskaistumssulaveselība

youtube icon
Abonēt youtube