Medijs CNN pavisam nesen piedāvāja saviem skatītājiem dzīvo reportāžu no kara zonas ienest tieši viņu mājvietās. Vēl pie tam šo “live stream” video skatītāji varēja komentēt, izmantojot Facebook emocijzīmes.

Vairākas TV stacijas, ieskaitot Rudaw, kurdu ziņu aģentūru un Iraqiya TV, kā arī Irākas sabiedrisko radioorganizāciju, raidīja tiešraidi no ilgi plānotās Irākas karavīru un kurdu kaujinieku kaujas Mosulā, kas tiek atzīts par pēdējo “Islāmu valsts” lielo cietoksni šajā valstī.

Aina izskatījās gluži tāda pati, kā daudzās kara zonās pasaulē: peldoši dūmi, kas vijas cauri pilsētai pēc uzbrukumiem. Un pats neticamākais ir tas, ka skatītāji, skatoties, tā teikt, tiešo ēteru no notikuma vietas, klāt pie video varēja reaģēt uz redzēto, izmantojot pārsteigtās, dusmīgās un īkšķu emocijzīmes (līdzīgi kā Facebook profilā ievietotai fotogrāfijai).

Rodas jautājums – kuru kara notikumu vēl mēs drīz varēsim vērot tiešraidē no saviem ērtajiem dīvāniem un komentēt ar “smaidiņiem”? Ir pavisam skaidri redzams, ka 21. gadsimtā mūsu pasaule degradējas, ja jau šo tiešraidi vēroja vairāk nekā miljons skatītāju. Nemaz nerunājot par Facebook promotēšanu, kas aicināja cilvēkus reaģēt uz karu ar emocijzīmēm, lai iegūtu statistiku. Vai arī turpmāk tādus notikumus kā karu izvēlēsies rādīt tiešraidē, lai palielinātu auditorijas un skatījumu skaitu?

Saistītās tēmas: irākaIslāmu valstsKaršTiešraide

youtube icon
Abonēt youtube