AS “Dzintars” sāka uzkrāties parādi. Šodien mēs gandrīz ar visiem izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem esam norēķinājušies, bet bijām spiesti iekavēt nodokļu maksājumus, kā rezultātā izveidojās parāds EUR 3,2 miljoni apmērā. 2015. gadā valsts budžetā “Dzintars” spēja nomaksāt tikai EUR 1,5 miljonus liela apmēra nodokļus, kas, protams, ir nepietiekami, lai dzēstu tekošos nodokļus un dzēstu arī parādus,” ziņo pašmāju kosmētikas uzņēmuma “Dzintars” valdes locekle Dagnija Maike, komentējot nesen izskanējušo ziņu par tiesiskās aizsardzības procesu.

“Mums ir radies gatavās produkcijas deficīts. Pieprasījums pēc mūsu produkcijas ir pārsniedzis piedāvājumu. Tas tikai pierāda vadības izvēlētās stratēģijas pareizību – ražot augstas kvalitātes produkciju ar lielu pievienoto vērtību.”

Lai palīdzētu izķepuroties AS “Dzintars” no finansiālās krīzes, bijusī kompānijas darbiniece savā Facebook iepostēja ziņu – kliedzienu pēc palīdzības, aicinot visus “Dzintars” kosmētikas atbalstītājus skriet uz veikaliem un pirkt firmas produkciju, tādējādi palīdzot izkulties no bedres, kur kompānija atrodas tagad.

Šo ziņu momentā sāka komentēt Facebook lietotāji, sadaloties divās nometnēs – vieni, neslēpjot apbēdinājumu, atsaucās uz lūgumu un tuvākajā laikā solīja iegādāties kādu no “Dzintars” produktiem, kamēr citi nespēja slēpt skepsi, atzīmējot, ka kompānijas mārketings ir izmiršanas stadijā, bet tik lielu naudas summu kā 3 miljoni eiro nespēs atmaksāt ar “pāris šampūnu un krēmu” iegādāšanos. Turklāt, kur AS “Dzintars” bija agrāk, ja kompānija ir iegrimusi jau TIK lielos parādos.”Paši vainīgi!” uzskata daudzi.

Lai nu kā būtu, bet, vai tiešām vienkāršo iedzīvotāju spēkos ir izvilkt kompāniju no pagrimuma. Pat, ja katrs Latvijas iedzīvotājs nopirks standarta “Dzintars” šampūnu, kas maksā 1,50 eiro,  milzīgu parādu dzēst neizdosies. Pēc pagaidu 2016. gada statistikas Latvijas Republikas kopējais iedzīvotāju skaits ir  1 968 957 ( no 0 gadiem līdz pāri 80), tātad, ja katrs no mums, tajā skaitā arī 1 gadu vecs mazulis, aizrāpos un iegādāsies šo šampūnu, tad kopējais ienesums no iedzīvotājiem sastādīs 2 953 435,5 eiro.

 


Foto: facebook 

 

Saistītās tēmas: DzintarsFacebookParādi

youtube icon
Abonēt youtube