Bēgļu krīzes jautājums saasinājies Spānijā, kur migranti kļuvuši pagalam nekaunīgi, no mājām likumīgi padzenot to vietējos saimniekus, ziņo “LIFE”.

Notiekošas skar ne tikai spāņus, bet arī tur dzīvojošos ārzemniekus – to vidū arī krievs Dmitrijs Sliņkovs. Viņš esot nopircis māju Spānijā, bet īsi pēc aizbraukšanas, uzzinājis, ka tur jau iemitinājušies migranti.

“Draugi man atsūtīja fotogrāfiju, ka manā pagalmā stāv sveša mašīna. Nevienam māju lietošanai nodevis nebiju. Vēlāk jau izrādījās, ka tur iemitinājušies migranti, un tagad viņus izlikt ārā var tikai ar tiesas palīdzību. To man paziņoja vietējā policija, informējot, ka nemaz neatbrauks šo jautājumu pārbaudīt,” stāsta Krievijas pilsonis.

Būtībā migranti nelikumīgi iekļūst tukšā mājā un sāk tur dzīvot. Spānijā likumdošana nosaka, ka, ja kādā mājā kāds nodzīvojis 48 stundas, viņu izlikt ārā var vairs tikai ar tiesas palīdzību.

Sliņķovs nolēmis izmantot viltības – vispirms noslēdzis apkuri un ūdeni, pēc tam no mājas izvilinājis grupas līderi. Kā viņš nebija mājās, pārējie arī devušies prom. Viņi vēlējušies tur iekļūt atkal, tomēr tad jau mājas saimnieki bijuši mājās un policija ieradusies situāciju risināt.

Spānijā iedzīvotāji jau pieprasa likumu, kas viņus faktiski atstāj likteņa varā no migrantu puses, mainīt. Rezultātā šo jautājumu plānots izskatīt tuvāko sešu mēnešu laikā.

Saistītās tēmas: ImigrantiMājasSaimniekiSpānija

youtube icon
Abonēt youtube