Ir pagājušas tās dienas, kad dienām ilgi meklējam īsto tonālo krēmu, kurš būtu pietiekami labs mūsu ādai. Kopš skaistumkopšanas pasaulē ienākuši BB, CC un DD krēmi, ir kļuvis daudz vienkāršāk kā mitrināt, tā arī izlīdzināt ādas toni. Vienkāršāk – dodot ādai visu to, kas nepieciešams vienā produktā.

Pirmo reizi BB krēms tika radīts 1960. gadā, un to radīja vācu dermatologi, lai aizsargātu pacienta ādu pēc ādas pīlinga un operācijām. 30 gadus vēlāk, BB krēms no jauna tika atjaunots Korejas tirgū.

Tieši BB krēmi šobrīd veido 13% no visiem skaistumkopšanas produktiem Dienvidkorejā. Ir pat tādi zīmoli, kuri piedāvā BB krēmus vīriešiem.

Šodien BB krēmu trakums jau pāršalcis visu pasauli.

Cenšoties pārspēt, tik ļoti populāros BB krēmus, konkurenti radījuši CC un DD krēmus, apgalvojot, ka tie piedāvā daudz vairāk. Tā nu tagad rodas nesapratne par to, kuri no šiem alfabēta burtiem katrai ir patiesi nepieciešami.

BB krēms

Tekstūra: krēmīgs, kā sejas krēms

BB krēms ir Āzijas importa prece, kas kļuvusi ļoti populāra visā pasaulē. BB krēms burtiskā tulkojumā ir “skaistuma balzams” (beauty balm), un tas  ir pilnībā sedzošs krēms, ar lieliskām papildu funkcijām, kā, piemēram, SPF aizsardzība un antioksidanti.  BB krēmi piedāvā ikdienas saules aizsardzību, papildu sejas mitrināšanu, barošanu un nevainojamu sejas toni.

BB krēmi ir gaišāki un vieglākas tekstūras nekā parastie tonālie krēmi, bet smagāki nekā vienkārši sejas krēmi. Perfekti sievietēm ar gludu sejas ādu un tām, kurām nepieciešama SPF aizsardzība un smalka nokrāsa sejas ādai. Vislabāk strādā uz normālas vai sausas sejas ādas, radot skaistu ādu. Nav paredzēti ādai ar tendenci uz pinnēm un taukainību.

Izmantojams katru dienu.

CC krēms

Tekstūra: viegls, ātri absorbējas

Atšķirībā no BB krēma, CC krēma sastāvā nav eļļas. Nav paredzēts sausai ādai, ideāls taukainai un problemātiskai ādai.

CC krēmi ir viegli sedzoši un koncentrējas uz sejas nepilnībām – apsārtumiem. Ja Dievs nav apdāvinājis ar ideālu ādas toni un struktūru, šis krēms radīts tev. Rada perfekti vienmērīgu un gludu ādu.

CC krēms burtiski ir “krāsas korektors” (color corrector), un to var izmantot kā sejas krēmu, tonālo krēmu, grima bāzi, SPF aizsargkrēmu vai pretnovecošanas krēmu. Šis krēms sniedz vairāk seguma, nekā BB krēmi, tomēr nav tik smagi, kā tonālie krēmi.

Tajā ir daudz antioksidantu un tas viegli absorbējas ādā, neradot taukainu sajūtu.

DD krēms

Tekstūra: krēmīgs un biezs

Latvijā vēl ne tik populārs, un to mēdz saukt par “dienas aizsardzības krēmu” (daily defence). DD krēmi nodrošina visas BB un CC krēma īpašības vienā pudelītē.

DD krēmi paredzēti sievietēm, kuras meklē pretnovecošanas risinājumus – mazina grumbiņas, nevienmērīgas līnijas utt. Tā kā tas ir biezas konsistences, tas ir pilnībā sedzošs un vairāk paredzēts sausai un nobriedušai ādai.

Tā sastāvā ir arī sejas mitrinātājs, tādēļ tas mitrina seju un ādai ļauj izskatīties jauneklīgākai.

Saistītās tēmas: atšķirībasBB krēmsCC krēmsDD krēmssejas krēms

youtube icon
Abonēt youtube