Ir daudz patīkamāk pie tējas krūzītes apspriest laikapstākļus, sportu un slavenības, nekā jautājumus, kas patiešām mūs visus uztrauc un pat uzdzen bailes.

Un nevienam pat galvā neienāk parunāt, piemēram, par nāvi, kaut gan tā ir tikpat parasta lieta. Nezin kāpēc cilvēki mēģina izsprukt no parastiem un patiesiem dzīves apstākļiem. Tomēr mēs nolēmām tos atgādināt.

 

1. Tu kādreiz nomirsi, tomēr nezini – kad

Beidz iztēloties, ka it kā esi mūžīgs. Atzīsti šo faktu, ka esi mirstīgs un sāc uztvert dzīvi savādāk, tas palīdzēs piepildīt to ar jēgu.

 

2. Visi, kurus tu mīli, nomirs, un tu nezini – kad

Šī patiesība ir ļoti bēdīga, tomēr tā arī dod tev iespēju tikt galā ar pagātnes grūtībām un pārvērtēt cilvēka svarīgumu tavā dzīvē, parādot, ka viņš ir patiesi īpašs.

 

3. Materiāla bagātība nepadarīs tevi par labāku vai laimīgāku cilvēku

Pat ja tu esi iekļuvis to laimīgo skaitā, kuriem izdevies sasniegt labu finansiālo stāvokli – atceries, ka nauda ir tikai neliela sastāvdaļa no laimes.

 

4. Fanātiska vēlēšanās kļūt par laimīgu – tikai traucē par tādu kļūt

Laime vienmēr eksistē tavā dzīvē, tomēr izjust to pa īstam ir diezgan grūti. Laimīgs būs tikai tas, kurš spēs atbrīvoties un ielaist sevī to laimes sajūtu.

 

5. Dalīties ar naudu ir viegli, dalīties ar  laiku – grūti

Kad tu velti daļu no sava laika citam cilvēkam, tev mainās arī dzīves uztvere. Laiks, kas tiek pavadīts ar citu cilvēku, paliks par mūžīgu atmiņu abu dzīvē.

 

6. Tu nevari padarīt par laimīgu katru

Tev jāpārstāj censties padarīt visus apmierinātus. Sāc cienīt savas vēlmes, principus un brīvību. Galu galā, ja mēģināsi padarīt laimīgu visu pasauli, tad pazaudēsi sevi.

 

7. Tu nevari būt ideāls

Daudzi perfekcionisti cieš no iekšējās kritikas, kas apstrīd katru soli un ienīst sevi. Ar to ir jācīnās. Aiztaisi ausis un neklausies visas tās negatīvās balsis sevī. Un galu galā ir jābeidz salīdzināt sevi ar nesaprotamiem standartiem. Nereālie standarti ir ciešanu iemesls.

 

8. Tavas domas nav tik svarīgas kā jūtas

Aptvert un izprast savas problēmas ir ļoti svarīgi. Tomēr vēl svarīgāk ir izprast un izjust savas emocijas, it īpaši tās, kuru dēļ rodas grūtības un problēmas. Vienmēr ir jāatceras par savām jūtām, tās ir pirmajā vietā.

 

9. Tavas rīcības runā skaļāk nekā vārdi

Esi atbildīgs un dari lietas, kas veicina vairāk pozitīvisma un mīlestības.

 

10. Tavi sasniegumu un panākumi nebūs svarīgi nāves gultā

Diez vai kāds skaitīs naudu un pārskatīs diplomus īsi pirms nāves stundas. Mirstot tu, visdrīzāk domāsi par tiem cilvēkiem, kurus mīlēji un ar kuriem bija labi. Tāpēc rīkojies attiecīgi pēc šī plāna.

 

11. Bez darba un prakses, talants ir nekas

Pat paši talantīgākie cilvēki var palikt bez nekā, ja  atteiksies mācīties jaunas lietas un attīstīt savas dotības. Daži no talantīgākajiem cilvēkiem vispār nekad nepamet vecāku dzīvokli. Atceries, attīstīties ir ļoti svarīgi.

12. Tagadne ir vienīgais laiks, kas eksistē

Tev nav spēju kontrolēt pagātni un paredzēt nākotni. Mēģinājumi darīt vienu vai  otru attālina tevi no īstenības, tagadne – vienīgais laiks, ko tu vari kontrolēt.  Tāpēc neposti to, pārdzīvojot par pagātnes notikumiem vai iedziļinoties nākotnes varbūtībās.

 

13. Nevienu neinteresē tavas dzīves grūtības

Tu pats esi savas biogrāfijas autors. Beidz meklēt cilvēkus, kuriem varētu uzticēt savus dzīves stāstus. Labāk sāc veidot tādu autobiogrāfiju, kādu pats gribētu izlasīt.

 

14. Vārdi ir svarīgāki par domām

Ar vārdu palīdzību var aizvainot, pazemot, apkaunot. Tomēr vārdi var arī pacelt spārnos citus cilvēkus. Tāpēc izmanto vārdus labāka mērķa sasniegšanai. Sāc iedvesmot cilvēkus.

 

15. Investēt sevī nenozīmē būt iedomīgam

Iespējams, tieši šāda rīcība ļaus tev vēlāk sniegt palīdzīgu roku kādam, kuram tas ir nepieciešams. Tas ir pats vērtīgākais, ko tu vari sevis labā izdarīt.

 

16. Svarīgi ir nevis tas, kas notiek, bet tas, kā tu reaģē

Trenē sevi reaģēt uz notiekošo maksimāli pozitīvi.

 

17. Tev ir jāstrādā pie attiecībām

Attiecības ietekmē jūtas. Nauda vai dzīvoklis  nav svarīgi, ja mājās tevi gaida cilvēks, kuru tu nemīli. Vai arī negaida neviens. Strādā pie savām attiecībām un šī investīcija atmaksāsies. Lai attiecības sniedz tev ilggadīgas laimes sajūtu.

 

18. Prieki ir īslaicīgi

Labāk veidojiet savu dzīvi tā, lai justu no tās dziļu apmierinātību.  Mierināt savu ego ir slikta nodarbe.

 

19. Bez pieredzes tavas ambīcijas ir nekas

Ja vēlies iekarot pasauli, tad tas ir ļoti labi! Tomēr jāsāk arī kaut kā rīkoties. Vismaz jāsaprot uz kādu pusi virzīties sava mērķa sasniegšanā.

 

20. Laiks ir pats vērtīgākais, kas tev ir

Tikai tev ir spēks un atbildība pārvaldīt savu dienas grafiku un kontrolēt laiku. Tev ir jāsaliek prioritātes.  Esi apdomīgs.


Avots 

Saistītās tēmas: DzīvesPatiesībaNepatīkamasLietasRealitāte

youtube icon
Abonēt youtube